Hij werd uitgelachen op social media, maar twitteraars maakten het goed. Een schoonmaker uit Saudi-ArabiŽ is overstelpt met cadeautjes, nadat hij op Instagram voor gek was gezet.

Schoonmaker Abdul Karim stond te kijken naar een etalage met sieraden in de hoofdstad Riyad, toen een onbekende stiekem een foto van hem maakte. Die werd op Instagram gezet met de tekst 'hij zou alleen maar naar vuilnis moeten kijken'.

Karim zegt dat hij een flits zag toen de foto gemaakt werd en dat hij later hoorde dat zijn foto online stond.

Twitteraars waren woest dat Karim bespot werd en gingen naar hem op zoek. De tweet waarin hij gezocht werd, werd door meer dan 6000 mensen gedeeld.

Het lukte uiteindelijk om Abdul Karin te vinden door de naam van de winkel, die in de weerspiegeling te zien was. De man die op zoek ging, plaatste een nieuwe foto van de schoonmaker.

Daarna wilden mensen met hem in contact komen. "Sommigen wilden goud of geld doneren, anderen boden iPhones en Samsung-toestellen aan", zegt de man die op zoek ging naar de schoonmaker tegen CNN.

CNN sprak ook met Karim, die zegt dat hij blij is met de cadeaus. "Ik deed gewoon mijn werk als schoonmaker, toen ik voor de winkel stond. Ik ben heel blij en dankbaar voor alle giften."
Foto