Luchtvaartmaatschappij British Airways ontwikkelt een insliksensor of 'digitale pil' die verraadt hoe jij je voelt. British Airways heeft een patent ingediend om de pil te ontwikkelen die bijvoorbeeld registreert of je angstig bent of wanneer je honger hebt.

,,Welkom op deze vlucht met bestemming Ibiza. Gelieve de pil te slikken die de stewardess je dadelijk zal geven en je reiservaring zal optimaliseren." Het klinkt als een uitvinding van Suske en Wiske-professor Barabas, maar British Airways meent het.

Zo zal het boordpersoneel de maaltijd die je straks krijgt aan je specifieke behoeften kunnen aanpassen, zo schrijft de Britse krant The Telegraph. Het doel? Je vliegervaring verbeteren.

De pil zal gegevens verzamelen over je lichaamstemperatuur, je slaapgedrag en hartslag, data die het boordpersoneel in staat stellen tijdens de vlucht ook je psychologische status in de gaten te houden.

Het cabinepersoneel zal weten of je al dan niet wakker bent, of je honger hebt, zenuwachtig bent, of je het warm of koud hebt, kortom: hoe je je voelt. De stewardess die je de pil gaf, kan dan bijvoorbeeld de airco bijstellen terwijl je slaapt of je beweging aanbevelen om de vermoeidheid tegen te gaan.

Het klinkt als science fiction, maar de technologie is al een feit. Proteus Digital Health, een medisch bedrijf uit Californië, biedt al een inslikbare sensor die reageert op maagzuur. De sensor is daarbij gekoppeld aan een patch en een app.

Vooralsnog wordt het voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen, waar het als controlemiddel dient om te zien of de patiënt de aanbevelingen van de dokter opvolgt.