Het Engelse gezegde sharing is caring gaat goed op voor twintig Amerikaanse collega's uit Tennessee. De geluksvogels wonnen in de Powerball Jackpot samen een bedrag van ruim 420 miljoen dollar.
De twintig collega's werken allemaal bij het auto-onderdelenbedrijf North American Stamping in Portland, Tennessee. Sinds acht jaar spelen ze samen mee met de Powerball-loterij. Het groepje, dat zich de 'Tennessee 20' noemt, werd ooit opgezet door Amy O'Neal. In al die tijd werd geen noemenswaardig bedrag gewonnen, tot afgelopen week.

Amy was zelf al naar bed toen haar zoon op televisie zag dat het winnende ticket van de loterij in hun dorp Lafayette was gekocht, vertelt ze tegen NewsChannel5. Haar zoon drong er bij zijn moeder op aan om weer op te staan en om alle loten te checken. Maar Amy, die er niet vanuit ging dat ze wat had gewonnen, besloot tot de volgende ochtend te wachten. Maar rond 6 uur kon ze haar nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en pakte ze de gezamelijke loten erbij.

,,Bij het derde lot was het raak. Daar stonden de winnende cijfers, keurig achter elkaar. Ik geloofde mijn ogen niet en heb het wel drie keer gecheckt. En nog een keer en nog een keer."

Uit bed bellen
Amy besloot meteen haar 19 mede-winnaars, ondanks het vroege tijdstip, uit hun bed te bellen met het goede nieuws. Binnen mum van tijd waren alle collega's van 'The Tennessee 20' bij Amy thuis. Samen besloten ze, met een flinke kop koffie, het bedrag eerlijk te verdelen. Per persoon krijgen ze een netto bedrag van 12.7 miljoen dollar.

De twintig kersverse miljonairs zijn allemaal wat anders van plan met het geld. Zo gaat winnares Carmen Davis een nieuwe auto voor haar moeder kopen, zodat die zolang het verantwoord is, zelf naar het ziekenhuis kan rijden voor haar chemokuur. Winnaar Kevin Southerland gaat zijn geld beleggen, maar blijft wel gewoon doorwerken. En Billy Taylor, vader van vier, gaat met het geld zijn vier volwassen kinderen helpen. ,,Ze kunnen altijd wat extra hulp gebruiken!".
Foto