Achter de geraniums zitten is niets voor de 89-jarige Joe Bartley. Hij verveelt zich en wil zo snel mogelijk weer aan het werk. Daarom heeft de Engelsman een advertentie geplaatst in een lokale krant. "Red me. Ik sterf bijna van verveling."

Dat het menens is voor Bartley blijkt wel uit het aantal uur dat hij weer aan de slag wil. In de advertentie, die dinsdagochtend in de Herald Express verscheen, schrijft hij te hopen voor minstens twintig uur per week aan het werk te kunnen. "Ik ben nog tot veel in staat", schrijft hij. "Ik kan schoonmaken, tuinieren en doe-het-zelven."

Bartley die een groot deel van zijn carrière in het Engelse leger diende, is sinds twee jaar weduwnaar. In februari 2015 overleed zijn echtgenote op 81-jarige leeftijd. Eenzaamheid lag daarna op de loer. Een baan moet hem helpen weer onder de mensen te komen en als 'mooie bijkomstigheid' noemt Bartley dat hij niet meer op de zak van de staat hoeft te teren. Met een baantje kan hij zichzelf bedruipen.

Het ziet ernaar uit dat de wens van Bartley daadwerkelijk in vervulling komt. Hij heeft inmiddels verschillende aanbiedingen op zak, meldt de Herald Express. Zo mag hij aanstaande donderdag op gesprek komen bij een café in een dorp vlakbij zijn woonplaats Paignton.

Bartley laat weten graag gebruik te maken van dat aanbod. "Ik heb ze verteld dat ik schoonmaakwerkzaamheden wil verrichten of kan helpen in de keuken. Het soort werk maakt me niet uit. Ik wil graag weer lekker bezig zijn."
Foto