WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -22 - laatste artikel 29-9 08:00 - 73373 artikelen - nu online 57 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2023
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Consumenten Forum, met welk bedrijf moet je wel/niet zaken doen


1 2 [3] 4 5 6 .... 55 56 57 58

Blog van HoLaHu

11-03-20 14:26:29
Emmo
Stamgast


WMRindex: 63.217
OTindex: 28.334
@KhunAxe: Als je als armoedegrens stelt dat je niet drie keer per jaar op vakantie kunt, dan zijn er nog véél meer mensen die onder de armoedegrens vallen.
Het ligt er maar net aan waar je de grens trekt. Ik heb zon vermoeden dat die grens wat hoger ligt dan vroeger.

Ik heb ook het idee dat er nogal wat mensen zijn die niet met geld kunnen omgaan en juist daardoor in de problemen komen. Vroeger had je die mensen natuurlijk ook, maar tegenwoordig zijn de verleidingen veel groter.

En wat de honger betreft, de berichten die ik lees geven aan dat het percentage mensen dat honger lijdt gestaag minder wordt. Verder, honger komt gewoonlijk doordat ergens een paar potentaatjes mekaar de koppen willen inslaan waardoor het gemene volk in de verdrukking komt. Anders gezegd, door conflicten komt de voedselvoorziening in gevaar. Vreten is er genoeg, mede dankzij de Nederlandse boeren die een zeer efficiënte bedrijfsvoering hebben, wereldwijd gezien. Het probleem is de distributie, vooral in de conflictgebieden voornoemd.

Ten overvloede, ik krijg hier en daar de indruk dat als er hier of daar problemen zijn, mensen op de kont gaan zitten en wachten tot iemand anders het oplost. Zelf de armen uit mouwen steken gebeurt maar weinig, krijg ik de indruk.

12-03-20 01:28:25
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@Emmo: Ik heb ook het idee dat alles tegenwoordig nagelnieuw moet zijn, het grootste van het grootste, het beste van het beste..Toen ik de eerste keer trouwde, ik was 19 en mijn man 20, toen hadden we geen enkel nieuw meubelstuk in huis. Marktplaats bestond nog niet, je deed alles via advertenties. Of je ging naar uitdragerijen of kringloopwinkels. We hadden een derdehands bankstel, wat overigens nog in prima staat was, want echt eiken meubels slijten niet. Kast idem dito, evenals de eetkamertafel plus de zes stoelen. Ik geloof dat we er toen in totaal 700 gulden voor betaald hebben. Een beste, grote keukentafel plus 6 stoelen voor 100 gulden. Het enige wat we nieuw aan hadden geschaft was volgens mij het matras van ons bed, dat bed was ook al oud, evenals de kleerkast die erbij hoorde. Maar het voldeed...Onze eerste TV was een derdehands Philips TV..We betaalden er 50 gulden voor en we hebben er drie jaar plezier van gehad. Toen overleed hij ook ter plaatse...:P We gingen niet op vakantie, vakantie was niks hoeven te doen, niet te hoeven werken, we gingen fietsen met de kinderen, soms naar speeltuinen in de buurt waar ze hun gang konden gaan. Maar ook tochten in de bossen, waar we dan dennenappels verzamelden om die dan weer in een holle boom proberen te gooien..We hadden weinig geld...Maar toch hebben mijn kinderen dat onthouden.. Ze waren nog heel jong, 3 en 5, zoiets. Een paar weken geleden waren ze nog hier en verdomd, dáár ging het over! "Weet je nog, dat we maastebollekes ( dennenappels) gingen rapen en dan mikken op dat gat in die boom? Ja, dat weet ik nog...En dat we badminton speelden? Jaaa..Je kon beter met ons mam spelen dan met ons pap, want die sloeg altijd véél te hard!" :) Hun jeugdherinneringen...Ik hoop echt dat ze goud waard zijn..:)

Laatste edit 12-03-2020 01:33

12-03-20 01:48:33
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 44.797
OTindex: 92.101
Ook wij zijn bescheiden begonnen met een bed dat van familieleden was geweest.
En wat later een televisie van onbestemde herkomst.
En de vaste vloerbedekking hadden we met bloed, zweet en tranen helemaal schoongeboend.
De rest was wél nieuw maar economisch gekozen, zal ik maar zeggen. Niet duur en luxe dus.
Maar wat voelden we ons rijk!
We hadden weliswaar een hypotheek maar verder nergens schulden.
En ik heb tegenwoordig het idee dat jonge stellen alles superdeluxe moeten hebben en vraag me af hoeveel daarvoor geleend wordt. Met alle negatieve gevolgen van dien.

12-03-20 03:10:55
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@Mamsie:Dat is dus ook mijn idee..Wanneer ben je tevreden??
olens mij wort er meer geleend, dan geleerd..
@Mamsie:

Laatste edit 12-03-2020 03:11

Laatste edit 12-03-2020 03:11

12-03-20 04:26:15
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Emmo: Zo ik het begrijp heeft mijn bron -Unicef- rekening gehouden met inkomens per land want het is natuurlijk onzin om een 3000 euro Nederlands maandinkomen one on one te vergelijken met een 200 dollar maandinkomen in Thailand of Timboektoe :P

Er is gekeken naar besteedbaar vermogen, afgezet tegen de levenskosten, dat lijkt mij trouwens de enige manier om überhaupt een vergelijk te kunnen maken.

Jij leest dat armoede en honger afnemen, ik lees dat het juist toeneemt. Ligt er maar net aan welke site je verkiest te lezen en te geloven ;)

@Mamsie: @HoLaHu:

En dan kunnen we wel met z'n allen jeugdherinneringen ophalen over hoe wij dat vroeger deden, (en ja, ik ben ook begonnen met een afgedankt bankstel van mijn ouders, mijn eerste echte vakantie kon ik pas vieren toen ik 13 jaar getrouwd was), maar vergeet niet dat wij allemaal ook toen in een tamelijk welvarend land leefden!

Ook heb ik het niet over 'vroeguh', ik heb het over nu, 2020, niet net na WO II :P

Kent iemand van jullie op dit moment iemand die zo arm is dat ze geen idee hebben wat ze hun kinderen vanavond te eten kunnen geven? Nee, natuurlijk niet, want wij komen uit Nederland waar het ondanks al het gemopper nog steeds goed toeven is.

Jullie hebben het over Nederlandse omstandigheden, iedere keer weer, maar ik heb het over wereldwijd, da's meer dan enkel Nederland ;)

.

Laatste edit 12-03-2020 04:32

12-03-20 09:43:56
Emmo
Stamgast


WMRindex: 63.217
OTindex: 28.334
@KhunAxe: Één van je stellingen was dat 9% van de Nederlanders in armoede leven. Dat is waar ik op reageerde.
Een verklaring voor die armoede zie ik (persoonlijk) in de idioot hoge huizenprijzen (huur èn koop) hier in Nederland. Wonen is een eerste levensbehoefte en als dat onevenredig duur is zit je gauw in de labberenten. Toch vraag ik mij af of Unicef rekening houdt met de ondersteunende maatregelen als huursubsidie en andere faciliteiten voor minvermogenden. Zie ook de Volkskrant van 2015. Ik herinner me zelf een vergelijking van Elsevier waar een vergelijkbare berekening werd gemaakt voor een gezin met twee kinderen in de stad Utrecht.

Mijn informatie betreffende honger in de wereld haal ik uit gerenommeerde bladen en (semi)wetenschappelijke tijdschriften. Naar aanleiding van deze discussie spit ik even op internet en vind dit. Waarschijnlijk is mijn informatie van drie jaar terug. Eerlijk gezegd ben ik er niet dagelijks mee bezig.
Ik kan me voorstellen dat de oorzaak voor een groot gedeelte ligt in de conflicten (Venezuela, Jemen, Syrië en meer). Unicef heeft het daar ook even over.

12-03-20 10:43:46
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Emmo: Je hebt exact dezelfde link gevonden als ik ;) Ook ik ben er niet erg intens mee bezig hoor, het komt zo af en toe eens ter sprake, da's alles.

Over die 9%, dat klopt, maar ik hield er geen rekening mee dat je specifiek daarop reageerde, mea culpa.

Maar gezien het stijgende aantal voedselbanken in Nederland meen ik toch voorzichtig te kunnen concluderen dat de armoede stijgt.

In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens! En dat is dus gebaseerd op Nederlandse normen! Wist je dat je pas in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank als je na aftrek van alle kosten €230,00 per maand overhoudt om van te leven?

Er zijn bijna 200 voedselbanken (waarvan 169 aangesloten bij Voedselbanken Nederland). Vrijwilligersorganisatie Voedselbanken Nederland schrijft dat zij 140.000 klanten het afgelopen jaar hebben geholpen, dat is 6% meer dan in 2017.

Ik blijf bij mijn mening beste vriend, de armoede in Nederland neemt toe, niet af :nee

15-03-20 00:25:55
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
Vandaag weer eens een productief dagje gehad. Was alweer eventjes geleden, want als je heel de dag loopt te hoesten en te proesten heb je weinig zin om ook nog eens volle bak in je huishouden aan de gang te gaan. De afgelopen 2 weken was het wat huishouden betreft het hoognodige, want voor veel meer had ik gewoon de energie niet. Maar vandaag voelde ik me een stuk beter. Mijn Lief was in België, bij mijn broer. Die had een schuur en een grote kelderverdieping die opgeruimd moesten worden en mijn Lief had zijn hulp toegezegd. Dus had ik heerlijk de tijd om de badkamer weer eens grondig te poetsen en te dweilen! Lekker met chloorwater in de weer geweest, alles weer blinkend schoon! Geen virus wat hier de kans krijgt! :P
Nou, voor mijn gevoel kon de keuken er ook nog wel bij. Heel de keuken schoongesopt, alle apparatuur ook weer lekker fris, de oven gereinigd, het koffiezetapparaat ontkalkt...We dronken vanavond "zuivere koffie"! :P
Ik moest vanavond wel met mijn handen in het ijs, want die waren niet echt blij door al dat wringen van doekjes en dweilen, maar so be it...Ik heb het toch maar gedaan...:D

15-03-20 01:20:35
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@HoLaHu: Je vindt het hopelijk niet erg als ik op dit specifieke blog niet reageer? Ik heb niet zoveel met keukens schoonmaken 8O

15-03-20 02:22:40
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 44.797
OTindex: 92.101
Nou nou, dat is gelijk weer met gestrekt been erin! Hier wordt alles gedoseerd opgestart. Maar het begint weer ergens op te lijken.

15-03-20 16:11:30
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@Mamsie: Dat was ik gisteren ook van plan. Ik had me voorgenomen om de badkamer te doen, maar die was eigenlijk al best vlug klaar. En toen had ik nog de hele middag voor me...:P

15-03-20 16:32:38
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 44.797
OTindex: 92.101
@HoLaHu: Maar fijn dat het goed met je gaat!

16-03-20 00:34:51
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@Mamsie: Ach, we hoesten en kuchen nog wel wat, maar het ergste is weer voorbij. Mijn Lief gaat morgen weer gewoon werken, hij heeft afgelopen vrijdag een halve dag gewerkt en dat ging aardig. Zoals gezegd heeft hij afgelopen zaterdag bij mijn broer gewerkt, maar dat is natuurlijk heel op het gemakje geweest. Ze hadden samen een heel relaxte dag gehad, wel veel gedaan, maar ook tijd gehad om lekker te eten tussendoor en heel, héél veel gelachen! :D

16-03-20 03:18:28
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 44.797
OTindex: 92.101
@HoLaHu: En lachen is het beste medicijn!

17-03-20 00:44:12
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@Mamsie: Daar heb je gelijk in, daar kan geen Ibuprofen tegenop! :ja

Ik kreeg vandaag een berichtje van mijn jongste zoon. Hij had een artikel gelezen over het Corona-virus en Ibuprofen. Het schijnt dat je dat niet moet slikken als je besmet bent, vooral voor diabetici schijnt dat heel slecht te zijn, het verergert de klachten blijkbaar. Omdat mijn Lief diabeet is, vond mijn zoon het wel noodzakelijk om dat met ons te delen, want je weet ooit nooit....:) Lief dat hij meedenkt..
Hij zit nou ook noodgedwongen thuis, want leraar...Voor zover ik het van hem begrepen heb, gaan ze nou zoveel mogelijk proberen om via internet de lessen verder voort te zetten. Vooral voor de eindexamenkandidaten is dat wel van belang. Sowieso staat voor de leraren het belang van de leerlingen voorop. Ik kan me dan ook oprecht ergeren en zelfs kwaad maken als ik op Nu.nl of Telegraaf.nl van die idiote reacties tegen kom als: "En welja, de scholen gaan dicht! Hebben de leraren wéér betaald vakantie! En maar staken voor meer geld in de maand. Voor wat dan? Niks doen!"
Oh echt hè? Als ik dat soort reacties lees dan denk ik: Als jij 1 puntje IQ minder had, dan hoefden ze je alleen nog maar wat water met Pokon te voeren...:r

Laatste edit 17-03-2020 00:59

17-03-20 04:40:56
stora
Oudgediende


WMRindex: 18.714
OTindex: 2.861
Quote:
Als ik dat soort reacties lees dan denk ik: Als jij 1 puntje IQ minder had, dan hoefden ze je alleen nog maar wat water met Pokon te voeren...:

Ik denk dan, jouw vader had zijn zaad beter op de stenen uiteen laten spatten.

17-03-20 06:11:24
allone
Oudgediende


WMRindex: 49.695
OTindex: 87.470
@HoLaHu: dat las ik ook en is belangrijk om te weten: steroidale ontstekingsremmers als voltaren, brufen etc versnellen het delen van de coronavirus

17-03-20 06:42:25
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@HoLaHu:

Ibuprofen is sowieso een slechte pijnstiller, niet enkel voor diabeten..

Overigens is er geen eensluidend advies, de Franse Minister van Volksgezondheid heeft de wereld ingeslingerd dat Brufen slecht is als je Corona hebt.

In Nederland echter:

'Bij verschillende drogisterijen in het land worden naast antibacteriële handzepen en handgels steeds vaker meerdere doosjes paracetamol en ibuprofen verkocht. “Dat is helemaal geen gek idee”, vertelt Esther Zwart van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

“Hoewel er nog geen medicijn is tegen het coronavirus, kunnen paracetamol en ibuprofen koortsverlagend werken en helpen om de symptomen bij lichte klachten te bestrijden.”'


't is maar net wie je wilt geloven, zoals altijd :P

17-03-20 07:12:19
allone
Oudgediende


WMRindex: 49.695
OTindex: 87.470
@KhunAxe: het zou natuurlijk ook kunnen dat t Nederlandse advies niet up to date is. De Fransen beweren dat er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Ik zou iig t zekere voor t onzekere nemen. Waarom t risico nemen als t niet hoeft?

17-03-20 07:18:15
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Nee, de adviezen van de Franse Minister én van het Nederlands Huisartsen Genootschap zijn tegelijkertijd in hetzelfde artikel gepubliceerd, afgelopen woensdag.

Bovendien, wat zegt jou dat het Nederlands advies wellicht outdated is? Misschien is juist het Franse advies outdated (A)

Overigens neem ik zelden Brufen omdat het sowieso een slechte pijnstiller is die soms erger is dan de kwaal.

P.S. Ik mag toch aannemen dat de dame van het Nederlands Huisartsen Genootschap ook niet slechts op persoonlijke titel sprak? 8O

.

Laatste edit 17-03-2020 07:19

17-03-20 09:06:11
Emmo
Stamgast


WMRindex: 63.217
OTindex: 28.334
@KhunAxe: @allone: Een beetje spitten op internet resulteert in het volgende:
Beide medicijnen, paracetamol en ibuprofen, verminderen lichte symptomen. Paracetamol doet dat beter, dus heeft paracetamol de voorkeur.

Wel rekening houden met het feit dat er een maximale dosis bestaat.

17-03-20 09:31:53
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@Emmo: Dat is inderdaad gemeenzaam bekend, maar ervaringsgewijs kan ik je verzekeren dat Brufen een krachtiger pijnstiller is dan paracetamol. Paracetamol is dus niet beter, eerder zwakker.

'Ibuprofen werkt beter als pijnstiller dan paracetamol. ... Ibuprofen stilt pijn, remt ontstekingen en verlaagt koorts. Paracetamol doet hetzelfde, maar werkt niet ontstekingsremmend.'

En:

"‘De eerste stap in de behandeling van pijn, acuut of chronisch, is paracetamol. Een relatief veilig middel omdat het minder bijwerkingen heeft dan ibuprofen en andere medicijnen niet snel in de weg zit.

Ibuprofen zit een stap hoger op de pijnladder. Maar of het je pijn beter stilt, ligt aan de klachten die je hebt. Bij hoofdpijn werkt paracetamol goed. Maar voor bijvoorbeeld pijnklachten in de knie door een zwelling of ontsteking is ibuprofen beter. Daar zitten namelijk naast pijnstillende stoffen, ook ontstekingsremmende stoffen in."


Maar! Brufen kan serieuze gezondheidsklachten opleveren! Daarom verdient het de voorkeur om eerst paracetamol te proberen.

Ikzelf ben 'gezegend' met chronische pijnen en kan je verzekeren dat ik het hele scala aan pijnstillers doorlopen heb.. Wat ik tegenwoordig neem als ik écht even tabak heb van die vervelende pijn is een combinatie van Tramadol en Paracetamol. Vaak werken juist combinaties het best, in mijn geval dus Tramadol en Paracetamol.

Toch raad ik Tramadol af! Als je met minder toe kunt moet je dat zeker doen! Tramadol staat net een treetje lager dan morfine. Is dus verrekte gemene zooi.. Maar soms moet je wat...


17-03-20 11:37:10
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 5.907
OTindex: 2.378
@stora:
Quote:

Ik denk dan, jouw vader had zijn zaad beter op de stenen uiteen laten spatten.
Of: je moeder had je door moeten slikken....

17-03-20 11:49:22
Emmo
Stamgast


WMRindex: 63.217
OTindex: 28.334
@KhunAxe: Tramadol heb ik aan boord in de medicijnkist. In veel landen staat het op de lijst van verboden stoffen.
Ik zou er héél voorzichtig mee zijn.
Mijn favoriet op het gebied van pijnbestrijding is de codeïne - paracetamol complex, waarvan het codeïne deel eveneens op de lijst van gecontroleerde substanties staat.

17-03-20 12:05:59
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.213
OTindex: 7.838
Als ik even verder denk, zou het wel eens kunnen dat met name het ontstekingsremmende effect van een NSAID als ibuprofen bij corona juist gunstig is. De ernstige gevallen krijgen namelijk te maken met een dubbele longontsteking.
Maar misschien zijn er andere aspecten waarmee ik als leek vergeet rekening te houden, zoals de hogere kans op maagklachten of zo.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 [3] 4 5 6 .... 55 56 57 58

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven