hr
jaargang -23 - laatste artikel 19-4 14:00 - 74421 artikelen - nu online 41 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


moppen en spelletjes - moppen en spelletjes - moppen en spelletjes


1 2 3 4 .... 44 45 46 [47] 48 49 50 111 112 113 114

Wat eet jij vanavond

29-11-20 09:50:34
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@botte bijl: Heerlijk, zo'n slowcooker.
Ik maak er soep in. Erwtensoep en bruinebonensoep. Geweldig!

30-11-20 01:22:23
botte bijl
Oudgediende


WMRindex: 90.799
OTindex: 39.076
boerenkool

30-11-20 17:46:34
Minion
Oudgediende


WMRindex: 40
OTindex: 20.102
scholfilet in botersaus met spinazie en aardappelen

30-11-20 23:27:42
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
Morgen op het menu: Bami, met gemarineerde stukjes kip en bamigroenten. Gebakken ei en kroepoek erbij.
En morgenavond de riblap stoven, voor de hachee van woensdag, met gekookte aardappels en rode kool.

01-12-20 00:29:10
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@HoLaHu: Klinkt allemaal heel erg lekker!
Hachee..... ook weer eens doen. Alleen die rode kool hoort er bij ons niet bij.
Dat heb ik één keer gedaan maar dat voegde eigenlijk niks toe.
Ik ga morgen bij de groenteboer paddestoelen halen en die gaan dan met gehakt en een uitje bij de pasta.
Dat wordt weer een feestje!:P🍄🍷

01-12-20 23:29:09
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@Mamsie: Meningen en smaken verschillen...wij zweren bij de rode kool! :)De friszoete smaak van de rode kool met appeltjes combineert zó lekker met de ietwat neutrale smaak van de aardappels en het kruidige van de hachee...Hmmmm..

01-12-20 23:35:05
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@HoLaHu: Haha, iedereen mag lekker zelf uitmaken wat ie het lekkerst vindt en dat is helemaal prima!
Ik heb voor morgen een pond flinke spruiten en ik zit nu al vóór te genieten bij de gedachte alleen al.
Klein vleesje erbij en lekkere aardappelen, wát wil een mens nog meer!

01-12-20 23:57:20
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@Mamsie: Ik ben helaas geen liefhebber van spruitjes...Ik lust ze wel, maar niet als alleen spruiten,met aardappels en een stukje vlees. Er moet wat bij, wat variatie. Als ik spruitjes maak dan doe ik dat meestal zó: Ik kook de spruitjes beetgaar, zo'n 8 tot 10 minuten. Dan afgieten. In de tussentijd, en van tevoren, heb ik al gehaktballetjes gedraaid van 250 gram gekruid half-om-half gehakt, een half bakje champignons gesneden, een uitje gesnipperd en een zakje voorgekookte krieltjes paraat. Bak de aardappeltjes, voeg na 5 minuten de ui toe en daarna de champignons. Bak tegelijkertijd de gehaktballetjes ter grootte van soepballetjes in een andere pan. Als het allemaal klaar is doe je alles bij elkaar in één pan. Spruitjes erbij en goed doorwarmen en klaar.

02-12-20 00:10:40
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@HoLaHu: Zo jij het maakt, daar hebben wij in Den Bosch een uitdrukking voor:

"Zo makte unne drol stront nog lékker! ;)

02-12-20 00:13:22
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@HoLaHu: Ik kom morgen bij je eten!:P

02-12-20 00:37:33
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@Mamsie: Nee, want morgen eten we hachee met rode kool en aardappels, weet je nog??:P
Mijn kinderen waren ook niet echt dol op spruitjes, maar toen ik ze dit voorschotelde hebben ze echt gesmuld! Ik heb ooit een paar pannen gekocht op de ZuidNederlandse Beurs en daar kreeg ik dit recept bij. Ik heb het sindsdien nog vaak gemaakt!

02-12-20 00:39:24
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@KhunAxe: Hier zeggen we, en ik heb het mijn Opa meermalen horen zeggen: Zo kunde ne stront nog wel lekker moake..

02-12-20 00:42:03
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@HoLaHu: Dat heeft precies dezelfde betekenis, is een lichte variant ;)

02-12-20 00:53:33
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@KhunAxe: Psies! :P

02-12-20 16:49:57
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@KhunAxe: Hier zeggen we : daarmee kan je een oud wijf nog lekker maken. Ook een goeie toch!

03-12-20 00:25:55
HoLaHu
Oudgediende


WMRindex: 6.255
OTindex: 2.473
@Mamsie: Da's een belediging voor ouwe wijven!:P

03-12-20 05:06:57
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@HoLaHu: Mwahhhh... ik voel me niet beledigd hierdoor, haha!

03-12-20 06:22:55
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.830
OTindex: 90.620
@Mamsie: waarschijnlijk ben je geen oud wijf  ;)

03-12-20 09:33:19
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.575
OTindex: 7.907
@HoLaHu: Spruitjes moet je helemaal niet koken, die moet je bakken! Er zijn sowieso maar weinig groenten die gekookt lekkerder zijn dan gebakken, daar heeft Eetschrijver gelijk in: probeer vooral zijn eenvoudige spruitjescurry eens. Je hebt echt geen idéé dat het om dezelfde groente gaat als die gekookte stinkdingen.

Laatste edit 03-12-2020 09:34

03-12-20 09:48:56
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@venzje: Beetgaar gekookte spruiten met een snuifje nootmuskaat? Een traktatie!! (Hard)gekookte eieren ruiken ook niet erg smakelijk, toch worden ze met miljoenen tegelijk gegeten ;)

03-12-20 09:55:57
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 45.593
OTindex: 94.519
@venzje: Ze stinken helegaar niet! Alleen moet je ze niet te lang koken tot ze papperig zijn!
En het is handig om op het deksel wat kaneel te strooien, dan ruik je helemaal niks tijdens het koken.
En dan kan je genieten van de delicate smaak van deze heerlijke vitaminebommetjes! :P

03-12-20 11:08:11
Beereekhoorn
Oudgediende


WMRindex: 1.218
OTindex: 8.412
@venzje: @KhunAxe: spruitjes ruiken heerlijk en zijn ook een tractatie op te eten, 6 minuten koken afgieten en met een klontje boter warm zetten tot de piepers gaar zijn onderwijl een heerlijk botersausje maken en smullen maar....

Laatste edit 03-12-2020 11:08

Laatste edit 03-12-2020 11:09

03-12-20 11:13:27
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.575
OTindex: 7.907
Ja kijk, ik ben niet zo'n aardappeleter, dus daar ga je al. Ik heb zelf mijn kinderen spruitjes leren eten door spruitjestaarten te bakken. Die hebben ze altijd met smaak verorberd.

03-12-20 11:24:36
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.830
OTindex: 90.620
@venzje: recept?

03-12-20 11:44:16
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.575
OTindex: 7.907
@allone: Oei, ik doe altijd maar wat! Eens kijken... Meestal maak ik een korstdeeg, waar ik dan ook iets van kruiderij in mee kneed. Rozemarijn bijvoorbeeld. Je kunt ook simpel kant-en-klare plakjes bladerdeeg of quichedeeg gebruiken, maar in mijn ervaring is een zelfgemaakt korstdeegje nauwelijks meer werk. Wel met een vork flink wat gaatjes in de deegbodem prikken!
Als vulling wat gerookte spekblokjes uitbakken en op het laatst de gehalveerde spruitjes even meebakken. (Als vegetariër kun je het laten bij het in olijfolie wokken van de spruitjes. Ik zou me kunnen voorstellen dat wat gekookte linzen erdoorheen misschien ook lekker zijn. Rode bijvoorbeeld.)
Wat kruiden naar smaak erdoor husselen (verse tuinkruiden, provençaalse kruiden, net wat je lekker lijkt), in het met deeg beklede bakblik storten met een paar geklutste eieren erbij. Soms doe ik er ook wel stukjes rode paprika door, dat staat fleurig. Met (altijd lekker!) of zonder geraspte kaas erover een half uurtje in de oven.

In plaats van spruitjes kun je trouwens vrijwel elke willekeurige groente in zo'n taartje mikken, lekker wordt het altijd wel. Het is bij ons een beproefde methode om kleine restantjes groente weg te werken. Vlees hoeft er niet in, maar zo ja, dan kun je je laten leiden door wat je toevallig hebt: kip, ham, spekjes, salami, alles kan.

Laatste edit 03-12-2020 11:54

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 44 45 46 [47] 48 49 50 111 112 113 114

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven