hr
jaargang -23 - laatste artikel 26-4 14:00 - 74454 artikelen - nu online 18 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek - Politiek


[1]

Langer straffen helpt wel

30-12-10 08:55:28 - Quote! - @Invisible
Invisible
Oudgediende


WMRindex: 3.730
OTindex: 5.186
Langere gevangenisstraffen. Volgens de vele deskundigen die vooral oog hebben voor de crimineel is dit uit den boze. Het zou niet helpen, mensen worden er niet beter van etc.

Ben Vollaard van de universiteit van Tilburg heeft hier een gedegen onderzoek naar gedaan en komt tot de conclusie die ieder normaal mens allang wist: het helpt wel. En niet zo'n beetje ook.

Lange gevangenisstraffen blijken zeer effectief om criminaliteit aan te pakken. Door tweeduizend zeer actieve veelplegers minimaal twee jaar op te sluiten, zijn vanaf 2001 tot nu toe namelijk meer dan 250.000 woninginbraken en autokraken voorkomen.

In totaal hadden deze draaideurcriminelen in die tijd de samenleving anders een bedrag van zo’n 400 miljoen euro gekost door schade en verlies van diefstal.

Ik citeer: „Het langdurig opsluiten van veelplegers is een geweldig goede besteding van ons belastinggeld. De baten van deze aanpak zijn vele malen hoger dan de extra kosten van circa 50.000 euro per jaar, die gemoeid zijn met het langer opsluiten en tegelijkertijd behandelen van een veelpleger”

In werkelijkheid is het effect nog veel groter omdat hij alleen naar woninginbraken en autokraken heeft gekeken en andere misdaden buiten beschouwing heeft gelaten.

Ik citeer: "Een echte draaideurcrimineel pleegt gemiddeld namelijk 256 diefstallen per jaar, dus reken maar uit hoe groot de maatschappelijke schade echt is. En dan hebben we het nog niet eens over het geestelijke effect dat een misdrijf op slachtoffers heeft.”

-0-0-0-0-

Een conclusie die in de elitaire justitie en gogen kringen niet goed zal vallen. Wel 1 die ieder normaal mens allang wist: wie vastzit kan niet op dievenpad gaan. Nogal wiedes.

Ik zou er haast voor pleiten om rechters e.d. die nog langer dit soort criminelen met zachtheid behandelen en niet het maximum opleggen aan te pakken wegens medeplichtigheid als de draaideurcrimineel na zijn te korte straf er weer op uit trekt......

30-12-10 09:01:28 - Quote! - @Kpuc
Kpuc
Oudgediende


WMRindex: 7.557
OTindex: 38.305
S
Tja, leuk, maar zal het ook echt helpen om hardnekkige mensen te veranderen in hun gedrag? Nope, dat zit erin gebakken en krijg je er nooit echt uit. En levenslang, wat een aanfluiting, als iemand dat al krijgt in NL dan komen ze alsnog een keer vrij, nep dus. Voor draaideurcriminelen, junkies en alkolikers, verplicht afkicken, helpt ook niet, men moet zelf die knop in de kop omzetten om te veranderen. En dat kan wel, maar de persoon zelf moet die kracht in zich hebben. Voor deze gevallen, verstrekking van deze drugs invoeren, niet geheel gratis, maar wel betaalbaar. Moordenaars, verkrachters, zware mishandelaars met blijvend letsel bij slachtoffers, geef ze een kogel en een oneervolle crematie.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven