hr
jaargang -23 - laatste artikel 26-4 14:00 - 74454 artikelen - nu online 9 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


'wat me is overkomen' - 'wat me is overkomen' - 'wat me is overkomen'


[1]

Whats Cooking Grandma?!

24-12-06 11:40:29 - Quote! - @Tovenaar
Tovenaar
Erelid

WMRindex: 370
OTindex: 3.459
Potjes, zakjes, kant-en-klaar: menig hedendaags kerstdiner kost een minimum aan keukentijd. Nee, hoe anders ging dat vroeger... Wie zien en/of horen wil hoe oma's het kerstdiner bereiden, kan uiteraard terecht op internet.De site What's Cooking Grandma is voortgekomen uit een documentaire die ooit voor in Engeland gemaakt is. Daarvoor werden vijf grootmoeders gevolgd tijdens het koken. Het leek de makers van de documentaire een geweldig idee als nog veel meer recepten en kookkunsten van grootmoeders voor het nageslacht vastgelegd zouden worden. Al snel was What's Cooking Grandma een feit. Op de site staan een aantal fimpjes van oma's die hun succesrecepten bereiden. Het aantal is bescheiden; idee is dat internetters zelf met een (web)cam aan de slag gaan en hun eigen oma vastleggen. Had u al plannen voor morgen en overmorgen? ;-)

Bron: Computer Idee
---------------------------------------

Echt wel een cool iniatief. Oma's koken altijd zo lekker! :D

24-12-06 11:44:15 - Quote! - @nietmeer
nietmeer
Kpuccie's soepen en sauzen.

± tig personen

Water
Flink stuk klapstuk, borstvlees
Een paar schenkels
Botten
Prei
Uien
Wortels
Bleekselderij
Wat takjes peterselie
foelie
kruidnagel
laurier
karwijzaad
thijm
zout

Zet de oven hoog, maak een kop koffie en drink deze. Doe de botten in een braadslee met roomboter. Temper de oven en doe de braadslee erin.
In een half uurtje onder regelmatig keren de botten aanzetten. (Bruin laten worden)
Verdeel de botten en het vlees in de pan met koud water en zet deze laag op het vuur. Indien nodig afschuimen. Snij de ui doormidden, pel deze en prik er 3 a 4 kruidnagels in. Schrap de winterpeen en verdeel in 4 stukken.Was de prei en vierendeel deze. Was en snij de bleekselder in passende stukken, maak de peterselie schoon en mik dit allemaal in de pan, het vuur laag. Voeg wat blaadjs foelie, laurierblaadjes en een lepel karwij en thijm toe.
Laat dit zo lang mogelijk trekken, liever 8 dan 4 uur.
Deksel erop houden. Bouillon zeven. Snij het vlees door de rest, eventueel de groentes ook voor een stevige groentesoep.

Als u de soep niet zeeft en nog een dag langer op het vuur durft te laten staan, wel in de gaten houden voor u gaat slapen dat er voldoende vocht in zit, u kunt dit aanvullen met wat water, bier of wijn dan heeft u een mooie basis voor diverse sauzen. Kook het maar zo lang als u durft, het moment van zeven komt vanzelf. Verwijder dan met een schuimspaan alle vaste delen en zeef de saus zodat u een gladde donkere saus over houdt. Met diverse (verse) kruiden als dragon, basilicum, thijm enz. kunt u vast iets heel lekkers maken.

24-12-06 14:43:04 - Quote! - @newfy
newfy
Senior lid

WMRindex: 70
OTindex: 889
Wnplts: Raamsdonks
S
Ghehe, inderdaad leuk bedacht:P

31-12-06 17:23:47 - Quote! - @Pluppel
Pluppel
Oudgediende


WMRindex: 2.068
OTindex: 13.920
S
Granny's kitchen:P

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

[1]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven