WaarMaarRaar.nl gebruikt cookies om WMR en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. WMR deelt informatie over je gebruik van WMR met partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van gebruik van hun services. Meer informatie...

Akkoord - Weigeren


hr
jaargang -21 - laatste artikel 3-10 12:00 - 71161 artikelen - nu online 31 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

© Een concept van
Media Voogel 2002-2022
Voorwaarden & huisregels

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 225 226 227 [228]

blog

14-03-22 11:53:19 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
@Emmo: dat zal voor heel wat problemen geleid hebben..

18-03-22 10:45:54 - Quote! - @Emmo
Emmo
Stamgast


WMRindex: 58.445
OTindex: 28.010
Voor ons als bemanning niet. Hoe het verder financieel afgewikkeld is weet ik niet.
In Bunburry kwam er een schade-expert aan boord die zijn eigen gat nog niet kon vinden zonder instructieboek en in Adelaïde, de laatste loshaven, kwam er een expert aan boord die onmiddellijk naar de snelste en gemakkelijkste oorzaak toesprong en binnen een half uurtje een compleet rapport had samengesteld. In eventuele nadere rapporteringen (van mij) en mogelijke andere oorzaken was mijnheer totaal niet geïnteresseerd.

Mijn ontzag voor dergelijke experts heeft door dit geintje wel een gevoelige knauw gekregen.

25-03-22 11:57:10 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
Het onderwerp ligt gevoelig, omdat lastig is te voorspellen hoelang mensen met dementie nog te leven zouden hebben zónder palliatieve sedatie. Omdat een patiënt die continu in slaap wordt gehouden geen eten of vocht krijgt, kan het zijn dat hij of zij eerder overlijdt dan anders was gebeurd.
bron
.. ik verbaas me over dat "kan het zijn", aangezien me dat aannemelijk lijkt

@Emmo: geen experts dus, maar mensen die liever lui dan moe zijn..

26-05-22 07:44:35 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
uitspraak Xhosa:

klik hier

12-06-22 08:11:42 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
Stop met wapens geven aan Oekraïne, zegt Quartier

12-06-22 09:37:55 - Quote! - @Emmo
Emmo
Stamgast


WMRindex: 58.445
OTindex: 28.010
@allone: Helaas kan ik het artikel niet lezen: betaalmuur.

Echter Quartier moet wél bedenken dat als Oekraïne geen wapens meer krijgt, de heer Poetin uiteindelijk zal winnen. Dat houdt in dat, tegen enorme kosten (menselijk, financieel en anders) de agressor zal winnen. Ook al zal Rusland in eerste instantie tevreden zijn met de Donbass en de Krim, de kans is groot dat, juist omdat de strategie "als we maar hard genoeg knallen krijgen we ons zin" succes had, op termijn er een vervolgoperatie komt om nog meer in te pikken.

In dit geval vermoed ik dat het systeem van "zachte heelmeesters maken stinkende wonden" van toepassing zal zijn. Als Rusland niet terug in z'n hok gejaagd wordt denk ik zo dat op termijn de kosten nóg véél hoger zullen uitpakken.

Vergelijk het met WOII: Mijnheer Chamberlain gaf vriend Adolf in eerste instantie zijn zin: Anschluß Oostenrijk, Sudetenland. Twee jaar later wilde vriend Adolf de rest van Europa óók hebben, met WOII als gevolg.

In de meeste gevallen moet je de pestkop op het schoolplein halverwege tegemoet komen. In eerste instantie kost dat één of twee bloedneuzen, maar je bent voor een hele tijd wel van die pestkop af.

12-06-22 10:00:41 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
@Emmo: meneer Quartier betoogt dat meer wapens meer geweld betekent, en dat dat geen oplossing is.. dat men moet proberen, o.a. door politieke wegen, Rusland op andere manieren te stoppen.
Maar je hebt gelijk, een directe oplossing heeft hij ook niet, niemand misschien..

12-06-22 10:32:20 - Quote! - @Emmo
Emmo
Stamgast


WMRindex: 58.445
OTindex: 28.010
@allone: Mijnheer Quartier heeft uiteraard gelijk als hij stelt dat meer wapens meer geweld betekent. Echter meer wapens kan ook een afschrikking betekenen tegenover een agressieve partij. "Wie vrede wil gorde zich ten oorlog".
Op dat principe was de koude oorlog gebaseerd.

Zolang er één partij is die denkt dat met geweld iets op te lossen valt, moet je in staat zijn dat geweld te neutraliseren.

12-06-22 11:14:22 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
@Emmo: jawel... maar wordt Poetin afgeschrikt door die meer wapens, of overtuigt het hem er alleen maar van dat een oorlog 'tegen het westen' nodig is?

En idd.. geweld neutraliseren is het beste :) #ok

Laatste edit 12-06-2022 11:14

12-06-22 11:31:21 - Quote! - @Emmo
Emmo
Stamgast


WMRindex: 58.445
OTindex: 28.010
@allone: Het is natuurlijk lastig om in het koppetje van iemand anders te kijken. Maar het lijkt me gerechtvaardigd te stellen dat vriend Vladimir niet was begonnen als hij gedacht had niet te kunnen winnen.

12-06-22 11:51:38 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
@Emmo: het is idd aannemelijk dat hij dat gedacht heeft.. als hij gedacht heeft.. misschien dat sommige mensen niet goed 'vooruit' denken?

12-06-22 11:56:12 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 12.668
OTindex: 18.305
S
Europol-Chefin Catherine De Bolle warnt vor den vielen Waffen, die nach dem Krieg in der Ukraine illegal nach Europa gelangen könnten.

Lees dit artikel maar eens. . Helaas zit een groot deel achter de paywall. De politie heeft een deel van de communicatie tussen onderwereldfiguren op het darknet gekraakt. Daarom weten ze dat veel van de wapens die wij nu met de beste bedoelingen aan de Oekraïne schenken, zullen worden doorverkocht aan de onderwereld. In een chaotisch en door en door corrupt land worden er nu dure wapens uit het Westen uitgedeeld aan soldaten, reservisten, vrijwilligers enz. Er is geen enkele controle wat er met die wapens gebeurd. In veel gevallen zullen die wapens inderdaad gebruikt worden in de strijd tegen de Russen. Maar in veel andere gevallen worden die wapens verkocht en dan komen ze terecht bij de drugsbendes. Straks worden er met de Stinger raketten, die bedoeld waren om Russische vliegtuigen neer te halen, politiehelicopters in de Europese steden neergehaald.

12-06-22 11:56:57 - Quote! - @De Paus
De Paus
Oudgediende


WMRindex: 12.668
OTindex: 18.305
S
GebeurT, sorry voor de spelfout.

12-06-22 14:01:21 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808

25-06-22 05:18:45 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
Tegenwoordig verstaan we onder crimineel gedrag alleen gedrag van mensen. Maar het is slechts een paar honderd jaar geleden dat in Nederland en de rest van Europa serieuze strafrechtprocessen gevoerd zijn tegen dieren. De dieren worden veroordeeld voor hun ‘criminele’ gedrag, krijgen een straf opgelegd en worden terechtgesteld. Op het huidige grondgebied van Nederland zijn zeker vijf van deze processen bekend.

Executie van een varken. Afbeelding uit het boek 'The criminal prosecution and capital punishment of animals' van Edward Payson Evans. (Publiek domein/wiki)
Executie van een varken. Afbeelding uit het boek ‘The criminal prosecution and capital punishment of animals’ van Edward Payson Evans. (Publiek domein/wiki)
Vanaf de dertiende eeuw zijn in Europa tientallen dieren voor het gerecht gedaagd en na een juridisch proces van veroordeling opgehangen, gewurgd, levend begraven, verbrand, onthoofd, verdronken of verbannen. De dierenprocessen die plaatsvinden in West-Europa zijn het gevolg van tegenstrijdige opvattingen over het dier en namen een plaats in tussen het geleerde recht en de volkscultuur. Hoewel ontstaan in de Late Middeleeuwen, bereiken dierenprocessen de grootste omvang in de zestiende en zeventiende eeuw.
De eerste bekende vermelding van een dier dat voor een Europese rechter moet verschijnen dateert uit 1266. Een varken uit het Franse stadje Fontanay-aux-Roses wordt door de monniken van het Genovefaklooster (Abbaye Sainte-Geneviève de Paris) ter dood veroordeeld wegens het bijten van een kind. Vanuit het noorden en oosten van Frankrijk verspreiden dierenprocessen zich naar Duitsland, Zwitserland, Italië en de Lage Landen. In Nederland zijn vijf dierprocessen bekend die tot de executie van een dier hebben geleid: een hond in Leiden, een koe in Arnhem en drie stieren in Middelburg, Zwolle en Baardwijk.

In 1595 wordt in Leiden een hond, met de naam Provetie, opgehangen, nadat hij een kind heeft gebeten, ‘in het bijzonder ten exempel (…) van andere kwade honden’. De hond heeft een stuk vlees aangeboden gekregen van het zoontje van Jan Jacobszoon van der Poel, hapt ernaar en bijt daarbij diep in de rechterhand‘…sodanig dat den bloede de wonde uytliep ende het kind in korte dagen daarna door den schrik, dezer wereld is komen te overlijden’.

De hond wordt gearresteerd en belandt in een cel, waar hij moet wachten op zijn proces. De bewijslast is overduidelijk: de hond heeft volgens het vonnis namelijk zonder dwang en ‘buyten pyn van ysere’ (marteling) een bekentenis afgelegd. De rechters, bij monde van de Leidse schout Loth Huygensz. Gael, veroordelen de hond ‘tot den Scherpregter met de Koorde aan de Galge tusschen Hemel en aarde zal werde gehangen’, waarna zijn dode lijf het galgenveld zal sieren tot ‘afschrik van alle andere honden’. Daarmee is de zaak nog niet afgedaan. Het vonnis vermeldt ook nog dat Provetie’s goederen verbeurd worden verklaard ten gunste van de gemeenschap.

bron Historiek.net

26-06-22 05:02:29 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
👉1. Een hectare hennep produceert evenveel zuurstof als 25 hectare bos.
👉2. Ik herhaal, 1 hectare hennep kan evenveel papier produceren als 4 hectare bomen.
👉3. Van hennep kun je 8 keer papier maken en 3 keer hout.
👉4. Hennep groeit in 4 maanden, boom groeit in 20-50 jaar.
👉5. Hennepbloem is een echte stralingsval.
👉6 Hennep kan overal ter wereld gekweekt worden en er is heel weinig water voor nodig. Bovendien heeft het, aangezien het zich tegen insecten kan beschermen, geen bestrijdingsmiddelen nodig.
👉7. Als textiel van hennep wijdverbreid wordt, zou de pesticiden-industrie volledig kunnen verdwijnen
👉8 De eerste spijkerbroeken zijn gemaakt van hennep; zelfs het woord "CANVAS" is de naam van hennepproducten.
Hennep is een ideale plant voor het maken van touwen, koorden, tassen, schoenen en mutsen.
👉9. Vermindering van de effecten van chemotherapie en bestraling op cannabis, aids en kanker; Het is gebruikt bij minimaal 250 ziekten zoals reuma, hart, epilepsie, astma, maag, slapeloosheid, psychologie en ruggenmergziekten.
👉10 De eiwitwaarde van hennepzaad is erg hoog en de twee vetzuren die zitten nergens anders in de natuur te vinden.
👉11. Hennep produceren is zelfs goedkoper dan soja.
👉12. Dieren die met cannabis gevoerd worden hebben geen hormoonvervanging nodig
👉13 Alle plastic producten kunnen gemaakt worden van hennep en hennep plastic is heel gemakkelijk terug te keren naar de natuur.
👉14. Als de carrosserie van een auto van hennep is, wordt het 10 keer sterker dan staal.
👉15. Het kan ook gebruikt worden voor het isoleren van gebouwen; duurzaam, goedkoop en flexibel.
👉16 Zepen en cosmetica gemaakt met hennep vervuilen het water niet; daardoor volledig milieuvriendelijk.
Een 18. Het was verplicht om te produceren in eeuw Amerika, en boeren die niet produceren werden gevangen gezet. Maar nu zijn de rollen omgedraaid. VAN WAAR?
👎-W. R. In de jaren 1900 was Hearst eigendom van kranten, tijdschriften en de media in Amerika. Ze hadden bossen en maakten papier. Als het papier van hennep was, had het miljoenen kunnen verliezen.
👎 Rockefeller was de rijkste man ter wereld. Hij had een oliemaatschappij. Natuurlijk was biobrandstof, hennepolie zijn grootste vijand.
👎-Mellon was een groot aandeelhouder van de Dupont Company en had een patent voor de productie van plastic uit olieproducten. De cannabis-industrie bedreigde de markt.
👎-Hij werd later minister van financiën van president Mellon Hoover. Al deze grote namen waar we het over hebben gehad hebben tijdens hun vergaderingen besloten dat hennep de vijand is.
En is uitgeschakeld.
Bossen worden gekapt om papier te produceren.
Bestrijdingsmiddelen en kankergevallen nemen toe.
Toen vulden we onze wereld met plastic afval, schadelijk afval...

26-06-22 09:26:37 - Quote! - @Beereekhoorn
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.143
OTindex: 5.238
@allone: gek he dat mensen zo bekrompen kijken en nu is hennep nog het meest bekend van de wiet :ja

26-06-22 09:32:05 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808
@Beereekhoorn: ja inderdaad, .. en ik weet niet of het bekrompenheid is of dat het met geld en macht te maken heeft? Want dat laatste klinkt aannemelijk..

26-06-22 09:36:26 - Quote! - @Beereekhoorn
Beereekhoorn
Erelid


WMRindex: 1.143
OTindex: 5.238
@allone: ik bedoelde dat ze alleen naar geld keken en niet naar de consequenties :)
Dat vind ik ook bekrompen :P

26-06-22 19:47:12 - Quote! - @allone
allone
Oudgediende


WMRindex: 47.570
OTindex: 82.808

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 225 226 227 [228]

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven