hr
jaargang -24 - laatste artikel 22-6 18:00 - 76264 artikelen -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 301 302 303 [304] 305 306 307 495 496 497 498

26-03-11 16:37:37
ladekast
Oudgediende


WMRindex: 1.797
OTindex: 75.671
kan het hier vandaan niet zien 8O

26-03-11 16:39:20
Whiteshade
Erelid


WMRindex: 1.518
OTindex: 4.953
hijs fijn

26-03-11 16:41:07
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
Bij Gall & Gall flesje ValdiVieso, 2 euro.
Zeer geschikt om er een rode wijnsaus van te maken. :P

26-03-11 16:43:41
Whiteshade
Erelid


WMRindex: 1.518
OTindex: 4.953
@WMR-kok: ik heb uiensoep gemaakt maar ontbreekt rodewijn saus heb jij miss een receptje voor rodewijnsaus?

26-03-11 16:47:32
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
@Whiteshade:
0,8 kg uien,
30 gram roomboter,
1 eetlepel plantaardige olie,
een snufje suiker,
0,5 theelepel zout,
0,5 theelepel vers gemalen 4-seizoenenpeper,
0,35 liter lichte rode wijn,
1,25 liter runderbouillon,
1 laurierblad,
4 dikke sneden landelijk brood, elke snee ongeveer 4 centimeter dik,
250 gram Comté of Gruyère, geraspt.

Bereiding:

Schil de uien, en snijd ze in flinterdunne ringen.
Zet de uienringen even opzij.

Laat in een grote, zware steelpan op matig vuur de boter met de olie smelten.

Schep er de ui door en leg er het deksel op.

Schep af en toe om, voeg de suiker en wat zout en peper toe en laat 25 tot 30 fruiten tot de uien botergaar, goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.

Giet er de wijn bij.
Draai het vuur hoger en laat 8 tot 10 minuten koken tot de wijn voor de helft is ingekookt.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe.
Draai het vuur matig en laat de soep ca. 45 minuten zonder deksel sudderen tot hij donker van kleur en vol van smaak is.
U kunt als het vocht te snel verdampt een beetje water toevoegen, het deksel op de pan leggen en verder laten sudderen.

Verwarm vlak voor het serveren de oven voor op 200 °C.
Schik de sneden brood op een bakplaat en rooster ze onder een keer omdraaien 3 tot 5 minuten per kant in de oven tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Neem ze uit de oven.

Verwijder het laurierblad uit de soep en gooi het weg.

Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en zet ze op een bakplaat.
Leg een snee toost op elke kom soep en verdeel er de kaas over.
Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de randen van de toost goudbruin zijn.
Neem uit de oven en dien onmiddellijk op.

**************

Je kan dus rode wijn voor de helft inkoken, runderfond toevoegen (half potje) en een laurierblad. :P
Dit voor de helft inkoken. :)

26-03-11 16:53:37
Whiteshade
Erelid


WMRindex: 1.518
OTindex: 4.953
@WMR-kok: dank u wel kokkie:D*)

26-03-11 16:54:58
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) Ik wil dit recept gaan gebruiken voor een uiensoep met hier en daar wat aanpassingen. :P

Voor sauzen te maken is een fond het beste. :P

Je kan natuurlijk ook een verse bouillon maken en die gaan reduceren tot een fond. :P

26-03-11 16:58:34
Whiteshade
Erelid


WMRindex: 1.518
OTindex: 4.953
ik doe altijd uiringen en knoflook in een pan met boter daarna wat peper erbij rodewijnsaus ondertussen runderboullion opzetten dan de gefruiten uienringen en knoflook erbij gooien en dan rodewijn erbij

26-03-11 17:01:37
Stone-cold
Erelid


WMRindex: 326
OTindex: 4.239
hey mensen, wilde effe melden dat er een nieuwe stone cold vlog is!!

nu ga ik weer!, ik ga eten!! :w C ya!

26-03-11 17:02:47
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
Eet smakelijk SC *boink* :w

8) Ik denk dat ik voor de uiensoep eerst een fond ga maken. :P

26-03-11 17:09:57
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
Ik neem cupasoup tomaat bij mijn tarwebollekes met Ardenner boterhamworstO+

26-03-11 17:12:09
Whiteshade
Erelid


WMRindex: 1.518
OTindex: 4.953
@Giovanni: daar is het te laat voor:P

26-03-11 17:13:14
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
*8 Ik hou het wel op een runderbouillon. :P
Dat zou net genoeg zijn voor de uiensoep. :)
van 1 kilo rundersoepbenen met vlees kost het ongeveer 5 uur om 1,5 liter bouillon te maken.

26-03-11 17:13:51
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
@Whiteshade: nietus:O

Ik eet altijd brood op zaterdag8)

26-03-11 17:14:16
Wolfje
Oudgediende


WMRindex: 214
OTindex: 27.542
he de wmr klok loopt voor:S

26-03-11 17:19:31
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
:P Hey Wolfje *)*)*)*)

*8 Ik moet dus om de uiensoep te maken 2 recepten gaan bereiden. :P
8) Mooi. :P
Dat wordt dan 1 nieuw en 1 oud recept die bereid dan worden. :D

26-03-11 17:20:42
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
@Wolfje: kom je daar nu pas achter?:O Is al een hele tijd zo hoor:) Iets met die update functie ofzo:?

26-03-11 17:20:53
WMR-kok
Oudgediende


WMRindex: 5.850
OTindex: 106.950
S
8) Ik ben er vandoor. :P
Tot laters allemaal *)*)*)*) :w

26-03-11 17:21:10
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
:{

Doei:P:w

26-03-11 17:24:56
Wolfje
Oudgediende


WMRindex: 214
OTindex: 27.542
ben al een tijdje niet meer op wmr geweest normaal heb ik in het weekeinds geen tijd der voor:P maar ik zie nu pas dat de klok verkeerd is :ja

26-03-11 17:27:56
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
Gewoon de klok van je computer aanhouden8)

@Wolfje: Klik doen

26-03-11 17:33:43
Mmore
Administrator


WMRindex: 1.439
OTindex: 15.022
(A)

26-03-11 17:35:07
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
@Mmore: Ga je ooit Ere lid nog eens aanpassen naar Erelid?:)

26-03-11 17:35:42
Mmore
Administrator


WMRindex: 1.439
OTindex: 15.022
Probably not :P

Ik wil wel het helpdesk systeem verbeteren naar een systeem waar wij wat makkelijker "follow-ups" mee kunnen doen :)

Dat ze al zo ver zijn :o

26-03-11 17:40:07
Giovanni
Oudgediende


WMRindex: 3.218
OTindex: 72.766
En waarom niet als ik vragen mag?O+

En wat benne follow-ups nu weer?*8

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 301 302 303 [304] 305 306 307 495 496 497 498

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven