Drie jaar oud en als een vis in het water. De Russische Fedor Afonasiev (3) verkent sinds hij twee jaar oud is, samen met zijn ouders, de onderwaterwereld.

De kleine Fedor is van kleins af aan een vrijduiker. Dat houdt in dat je duikt op je eigen adem, zonder hulp van zuurstoftanks. Nu hij drie jaar oud is, kan hij zelfs tot een diepte van tien meter duiken. Ook zijn ouders zijn grote waterliefhebbers; beiden zijn professionele vrijduikers.

Alexey Molchanov filmde de Russische familie in Dahab, Egypte. Te zien is hoe de driejarige peuter zich aan de rug van zijn vader en moeder vasthoudt. Tegen Metro vertelt Alexey dat Fedors ouders hem tot niks verplichten. ''Hij mag zo ver naar beneden gaan als hij zelf prettig vindt.''

Fedor kan zijn adem ongeveer een minuut inhouden. ''Als je het met kleine stapjes opbouwt, is het net een spelletje. Het is echt leuk voor hun allemaal'', zegt Alexey. Toch draait het volgens hem niet alleen maar om het zo lang mogelijk kunnen inhouden van de adem. Het genieten van het water staat voorop.
Filmpje