De Amerikaanse veldloper Justin DeLuzio mag van geluk spreken nadat hij tijdens een wedstrijd werd getorpedeerd door een ree. Hij vloog door de lucht en kwam bijzonder ongelukkig terecht, maar zijn collega's hielpen hem over de finish.

Op de video hieronder is te zien hoe de toeschouwers het uitroepen van ontzetting als een groep wedstrijdlopers wordt belaagd door een kudde voortrazende reeŽn. DeLuzio wordt vol getroffen en maakt een lelijke tuimeling.

Zijn ploeggenoot Matt French zag het gebeuren en stopte om DeLuzio overeind te helpen, schrijft de website gwyneddathletics.com. Het incident gebeurde afgelopen weekend in Center Valley (Pennsylvania) en deed zich voor na ruim een kilometer van de acht kilometer lange wedstrijd. French zou de rest van de race aan de zijde blijven van zijn bont en blauwe teamgenoot. Ze kwamen broederlijk over de finish na 31 minuten en 16 seconden.

Coach Kevin Clark prijst het gedrag van zijn pupillen, vooral ook omdat het DeLuzio's afscheidsrace was. "We hebben ons even zorgen gemaakt om zijn toestand, maar we zijn trots dat hij gesteund door het team doorging tot het eind."
Filmpje