De pasgeboren Samuel Peterson kwam eerder deze week als eerste van een tweeling ter wereld, maar toch is zijn jongere broer Ronan ouder.

Moeder Emily Peterson uit Massachussetts beviel op zondag 6 november van haar tweeling. Om 01:39 uur werd haar eerste zoon Samuel geboren. Pas 31 minuten later, om 02:10 uur kwam haar tweede zoon Ronan ter wereld. Toch mag Ronan zich de oudere broer noemen. Hoe kan dat?

Het zit zo: Samuel werd nog net geboren tijdens de zomertijd, terwijl Ronan pas de baarmoeder verliet toen de wintertijd al was ingegaan: namelijk op zondag 6 november om 02:10 uur. Hierdoor is de officiële geboortetijd van Ronan niet 02:10 uur, maar 01:10 uur.

Voor het eerst in haar veertigjarige carrière als verpleegster (en geloof ons, dat zijn heel wat baby’s) maakte Deb Totten zo’n bijzondere situatie mee. En daarom besloot ze het opmerkelijke verhaal te delen op de Facebook van de zorginstelling waarvoor ze werkt. Vader Seth staat echter niet verstelt: ‘Ik zei van te voren al dat ze of op een verschillende dag geboren zouden worden, of het verzetten van de klok gaat een ingewikkelde rol spelen.’ En gelijk had-ie.
Foto