Een pizza bestellen om te achterhalen of je familie nog leeft. Een ongeruste kleinzoon zag dat als zijn laatste mogelijkheid. Hij schakelde na orkaan Matthew een pizzabezorger in om contact te krijgen met zijn 87-jarige oma, die zo'n duizend kilometer verderop woont.

De ongerustheid sloeg toe bij de familie toen het na de verwoestende orkaan dagenlang stil bleef. "We kregen geen contact met mijn oma", schrijft kleinzoon Eric Olsen op Facebook. Volgens hem had de politie het ook t druk om in actie te komen. "Dus ik deed het enige dat ik op dat moment kon doen: Papa Johns bellen."

Papa John's is een pizzaketen met onder meer een vestiging in Palm Coast (Florida), de plek waar oma Claire woont. Olsen bestelde er een pizza voor zijn grootmoeder, maar wl met de speciale voorwaarde dat de bezorger hem moest bellen als hij aan de deur stond.

"Ze waren er binnen dertig minuten en gaven haar een mobiele telefoon in haar hand", zegt Olsen. Dat betekende goed nieuws voor de familie. "En natuurlijk had de bezorger ook een pizza pepperoni bij zich. Ontzettend veel dank aan Papa John's in Palm Coast."

Oma Claire vertelt later aan nieuwszender WFTV dat ze wel even twijfelde of ze de deur voor de bezorger wel open moest doen, omdat ze geen pizza had besteld. "De bezorger zei toen dat mijn kleinzoon dat had gedaan."

Door orkaan Matthew was de telefoonaansluiting van Claire Olsen afgesloten. Daardoor was ze dagenlang niet bereikbaar. Inmiddels doet haar telefoon het weer en heeft ze al haar familieleden laten weten dat het goed met haar gaat.
Foto