Een Amerikaanse vrouw, die al sinds haar veertiende kampte met een zware vorm van migraine, is op wonderbaarlijke wijze genezen. De vrouw werd zwanger van een tweeling en had opeens geen last maar van haar ziekte. Twee maanden na haar bevalling is ze compleet migrainevrij.
De Amerikaanse Kate Thompson leed erg onder hemiplegische migraine, een vorm van migraine waarbij de symptomen overeenkomen met die van een beroerte. Zo had Thompson last van hevige pijn en verlammingsverschijnselen. De vrouw probeerde met zware medicatie, botox en verschillende diŽten tevergeefs om van haar ziekte af te komen.

Artsen gaven haar drie jaar geleden een opvallende tip. Door zwanger te worden zou de ziekte wel eens kunnen verdwijnen. ,,Ze voorspelden dat de hormonen van de zwangerschap mijn lichaam zouden resetten en hopelijk de migraine een halt zouden toeroepen", schrijft Thompson op Facebook.

Eind vorig jaar was de hinderlijke pijn plotseling helemaal weg. ,,Een week later vertelde ik aan een vriendin dat ik niet snapte wat er 'mis' was. Ik had van de ene op de andere dag geen klachten meer. Haar antwoord was simpel: 'Ik wed dat je zwanger bent'."

Een zwangerschapstest bracht uitkomst. Ze was inderdaad in verwachting. De gynaecoloog vertelde haar nog een verrassing, ze kreeg namelijk een tweeling. Na zeven maanden zwangerschap zonder migraine-aanval concludeerden de arsten dat Thompson zo goed als zeker van haar ziekte af was.

De geboorte van de tweeling vondplaats tijdens de verjaardag van de vrouw. Ze bracht twee gezonde meisjes ter wereld. Twee maanden na de bevalling is ze nog steeds verlost van haar ziekte. ,,Mijn dochtertjes hebben me mijn leven teruggeven", aldus Thompson. ,,Ik heb geen rolstoel meer nodig en mijn twee hulphonden hebben plots heel veel vrije tijd. Volgende week vier ik 300 pijnvrije dagen op een rij."
Foto