Ongeveer 6 vierkante meter groot met een uitklapbaar bed en een douche en toilet in de keuken: deze appartementen werden tot vandaag verkocht in China voor 117.000 euro. Maar de appartementen, die ook wel 'duiven-nesten' worden genoemd, voldoen niet aan de nationale regels in Shenzhen en mogen niet meer worden verkocht.

In Shenzhen is het erg moeilijk om een huis te kopen, de huizenprijzen zijn in het afgelopen jaar 63 procent gestegen. Dus zelfs deze bizar kleine appartementen waren populair. Binnen een aantal dagen waren een paar van de negen aangeboden kamertjes al verkocht.

Appartementen in de regio moeten volgens de regels minstens 22 vierkante meter groot zijn. Maar autoriteiten kwamen er achter dat de appartementen illegaal waren omgebouwd in kleinere ruimtes. De gesloten koopcontracten worden inmiddels geannuleerd.

Gebruikers op het sociale medium Weibo reageerden massaal op de verkoop van de appartementen. "Een toilet naast de keuken, de geur van poep tijdens het koken, top", zegt iemand. Een ander noemt de huizen "gevangenissen" en iemand anders zegt: "het is erg triest dat terwijl jullie aan het lachen zijn, deze appartementen inmiddels verkocht worden."
Foto