Het is een aangrijpend beeld: ijsbeer Pizza die depressief op zijn zij ligt, in een kleine dierentuin in een Chinees winkelcentrum. Pizza leeft daar als enige ijsbeer en is eenzaam. Het beeld werd in juli massaal gedeeld nadat Animals Asia een petitie opstartte om de ijsbeer te helpen.

Er lijkt nu hoop te zijn voor de zielige beer: het Yorkshire Wildlife Park in Groot-Brittannië heeft aangeboden om het dier op te vangen in een leefgebied met vier andere ijsberen.

De initiatiefnemer van de petitie is enthousiast. "Grandview, het winkelcentrum, heeft nu eindelijk de kans om hun fout goed te maken", zegt Dave Neale van Animals Asia. "Dit verhaal kan een positief einde krijgen. Ik weet dat ze vinden dat ze een fout hebben gemaakt."

Pizza leeft in een aquarium dat kleiner is dan 40 vierkante meter, dat alleen gevuld is met een beetje water. Bezoekers tikken voortdurend op het raam van het aquarium.

Maar het verblijf van Pizza is niet het enige kritiekpunt op het dierenpark in het winkelcentrum. Grandview wordt momenteel onderzocht nadat er meerdere dieren op onverklaarbare wijze zijn overleden.

Het winkelcentrum heeft nog niet gereageerd op het aanbod van de Britse dierentuin.
Filmpje