De onlangs overleden Amerikaan Mike Martin had één grote hobby: het verzamelen van rondborstige paspoppen. In zijn huis in de plaats Beloit in Wisconsin werden na zijn overlijden zo'n 60 mannequins aangetroffen. Martin had ze, waar nodig, na aanschaf zelf gerestaureerd. Dat meldt Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel.

Martin, die voor zijn pensionen als electricien werkte, begon met verzamelen in de jaren 90. Hij ging daarmee door tot hij ziek werd.

,,Sommige mensen maken er online grapjes over. Maar iedereen verzamelt wel iets", zegt Martin's buurman tegen de krant. ,,Iedere keer dat hij hoorde dat ergens een mannequin te koop werd aangeboden, ging hij erop af."

De verzamelaar had zelfs een ritueel dat hij doorliep met iedere nieuwe aanwinst: nadat hij een nieuwe mannequin gekocht had, bracht hij zo'n vier of vijf dagen met haar door om haar te 'restaureren'. Het kwam erop neer dat hij een speciaal materiaal gebruikte om de borsten van de poppen te vergroten tot ze maatje strandbal hadden. Ook gaf hij hun gezichten meer karakter met behulp van verf.

De mannequins stonden door het hele huis verspreid. Volgens Martin's dochter Lisa gedoogde zijn vrouw Maxine de hobby, maar was ze er allerminst gelukkig mee. Martin had in eerste instantie tien exemplaren en zwoor dat het daarbij zou blijven, maar schafte vervolgens toch steeds meer exemplaren aan.