Niet alleen grote namen uit de voetbalwereld, ook verschillende gamers hebben gereageerd op de vacature van bondscoach van het Belgisch nationaal elftal. Dat zegt technisch directeur Chris Van Puyvelde van de Belgische voetbalbond (KBVB).

Aan de Belgische krant Het Nieuwsblad vertelde Van Puyvelde dat vooral fanatieke beoefenaars van het voetbalspel FIFA geÔnteresseerd bleken in de baan. De vacature daarvoor stond gewoon op de website van de KBVB.

De Belgische voetbalbond koos uiteindelijk voor de Spanjaard Robert Martinez, maar had ook nog de keuze uit 'voetbalprofessor' Ralf Rangnick en onze eigen Dick Advocaat. Die laatste zette onlangs z'n handtekening onder een lucratief contract in Istanbul. Ook sprak Van Puyvelde met Louis van Gaal, ook al stuurde hij geen sollicitatiebrief. Over de inhoud van de gesprekken met Van Gaal wil de technisch directeur verder niets zeggen.

Martinez zat donderdag voor het eerst op de bank en begon met een nederlaag. Waar Nederland verloor van Griekenland, daar gingen de Belgen in eigen land over de knie bij Spanje (0-2). Van Puyvelde wanhoopt niet. Integendeel. "Want alle fouten die we konden maken, werden tegen Spanje uitvergroot. Omdat Spanje een van de beste ploegen ter wereld is. Perfect om lessen te trekken."

BelgiŽ begint de kwalificatie voor het WK 2018 aanstaande dinsdagavond met een uitwedstrijd in en tegen Cyprus.