De eerste grand-slam homerun uit zijn honkbalcarrière zal de Amerikaanse honkballer Brandon Thomas (25) nog lang bijblijven. De ferme klap tegen de bal bracht het weinige publiek op de banken. Het kunststukje leverde echter niet alleen vier runs op, de zeer ver vliegende bal verpulverde ook nog eens de voorruit van zijn eigen auto.

De speler van de Gateway Grizzlies, uit de lagere regionen van het Amerikaanse baseball, had nietsvermoedend zijn auto geparkeerd, net achter het hek in het linksveld, dik honderd meter verwijderd van de plaats waar hij zijn homerun sloeg.

''Ik voelde meteen dat ik de bal lekker geraakt had, het enige waar ik me zorgen over maakte, was of de bal binnen de zijlijn over het hek zou gaan. Dat bleek te lukken. Pas later realiseerde ik me dat ik ergens achter dat hek mijn auto had geparkeerd. Ik moest naar huis rijden met mijn hoofd door het zijraam. Ik hoop dat mijn verzekering dit dekt,'' zegt de nog beduusde sporter.

Thomas, die in zijn jeugd nog speelde voor de New York Yankees, is echter niet van plan om zijn auto op een veiliger plek te parkeren: ''Als ik dit soort ballen blijf slaan kom ik vanzelf in de hoogste klasse terecht. Het salaris daar zal voldoende zijn om de schade van honderd kapotte ruiten te betalen.''
Foto