De tandarts van een 40-jarige Zweedse man heeft een klacht ingediend bij een fabrikant van medische hulpmiddelen, omdat zijn patiŽnt erectiestoornissen en een kleinere penis zou hebben gekregen na het dragen van een kunststof gebitsbeschermer.

Volgens Zweedse media had de man in kwestie al jaren 's nachts last van extreem tandenknarsen waardoor zijn gebit beschadigd raakte. Zijn tandarts schreef hem een rubberen gebitsbeschermer voor die de patiŽnt vanaf februari vorig jaar begon te dragen. Het geknars en de bij-effecten stopten, maar het seksleven van de Zweed kwam volgens hem in een negatieve spiraal terecht.

Na tien maanden stopte hij met het bitje. ,,Na een week had mijn penis weer de normale lengte en was ik af van mijn godzijdank tijdelijke impotentie'', aldus de man die vermoedt dat het materiaal van de beschermer de boosdoener was.

Zijn tandarts heeft de klacht van de man als serieus aangemerkt en recent gedeponeerd bij het Medical Products Agency in Zweden. Dat gaat onderzoeken of het materiaal waarvan de kunststof gebitsbeschermer is gemaakt, daadwerkelijk vervelende bijwerkingen heeft. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend. Welk merk de man droeg wordt niet gemeld.