In maart verloor de 13-jarige Alasdair Clift zijn broer aan leukemie. Om hem een laatste eer te bewijzen, besloot de Britse jongen geld in te zamelen voor een goed doel. Dat deed hij op een bijzondere manier: door in één dag alle Londense metrostations te bezoeken.
Om kwart over vijf 's ochtends stapten Alasdair (Ally) en zijn vader maandag de eerste metro in. Het doel: in één dag bij alle metrohaltes van Londen uitstappen (en weer instappen). De jongen had deze 'tube challenge' zelf bedacht. Op die manier wilde hij geld inzamelen voor Bloodwise, een stichting die onderzoek doet naar leukemie.

Vooraf had Alasdair al sponsors verzameld voor zijn actie. Ook de Londense metrodienst steunde hem. Onderweg kreeg de jongen nog allerlei spontane donaties van reizigers en ook online werd Ally's metromarathon gesponsord. De hele dag kon de jongen via Twitter worden gespot onder de hashtag #WheresAlly.

Iets na middernacht stapte Alasdair uit bij de luchthaven Heathrow, het laatste metrostation. Daar werd hij door familieleden, metropersoneel en agenten met applaus onthaald. Twee stations moest hij overslaan door tijdgebrek. Maar met een score van 268 haltes was Alasdair erg trots.

Met zijn actie hoopte Alasdair honderd pond op te halen. Dat werd een stuk meer. In totaal zamelde hij ruim 30.000 pond in voor Bloodwise - en het bedrag loopt nog op. Alasdair hoopt dat door het geld er meer onderzoek gedaan kan worden, zodat andere jongeren met leukemie een toekomst krijgen.
Foto