De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA waarschuwt voor een asteroïde die gevaarlijk dicht langs de Aarde zal scheren. Raakt de ruimtesteen uit koers, dan zijn de gevolgen voor de mensheid niet te overzien.

Doorgaans nemen we de waarschuwingen van allesvernietigende asteroïden niet al te serieus. Vaak zijn het halvegaren die complottheorieën verspreiden over het einde van de aarde. Maar, wanneer de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA achter de waarschuwing zit, kan het wel eens waar zijn.

De organisatie maakt zich zorgen over de asteroïde Bennu. NASA stuurt zelfs een sonde naar de ruimtesteen om meer informatie over de steen te verzamelen. Bennu zien we om de zes jaar vanaf de aarde voorbij komen. Maar in 2135 zal de steen tussen de Aarde en de maan vliegen. Dit kan mogelijk de baan van de asteroïde wijzigen, waardoor deze tegen de Aarde kan botsen.

Onderzoekers bij NASA stuurt nu een sonde naar de asteroïde. De sonde zal in 2018 aankomen en de ruimtesteen gedurende twaalf maanden observeren. Zo hopen de wetenschappers de exacte koers van de asteroïde te kunnen bepalen. In 2023 komt de sonde weer aan op Aarde en kunnen wetenschappers de gegevens analyseren.