Adolf Hitler bouwde in zijn tijd heel wat wegen maar aan de straat Auf'm Rott in Düsseldorf deed hij niet zoveel. In zijn tijd (1937) werd er summiere bestrating gelegd. Pas zes jaar geleden werd de inrichting van de straat formeel afgerond, met stoepen.
Tijd voor de gemeente Düsseldorf de eindafrekening te sturen. Gerekend werd vanuit de tijd dat Hitler nog aan de macht was en de rekening beliep zo tussen 13.000 en 20.000 euro per bewoner.

De protesten wegens 'geldklopperij' door de gemeente waren niet van de lucht, maar toch moeten de bewoners van Auf'm Rott betalen voor het zogenoemde 'Hitler-asfalt', zo heeft de Duitse rechter nu bepaald. Dat er sinds 1937 nooit een rekening was gestuurd en nu wel was formeel correct omdat de werkzaamheden tot dan nog niet voltooid waren. In 1956 werd er immers nog de straatverlichting geplaatst, in de jaren zeventig het riool gemoderniseerd en in 2010 dus een stoep toegevoegd waarmee de inrichting van de straat formeel was afgerond, aldus de gemeente.

Gezien de lange tijdsspanne vond de rechter het wel redelijk om alle rekeningen met 3000 euro te verlagen. Een vergelijkbare zaak in de stad Wuppertal werd een maand geleden wel gewonnen door de bewoners.
Foto