Een tiener uit België heeft op Aziatische websites 115.000 euro verspeeld met de creditcard van zijn oma (82). De vrouw besefte dit pas toen ze de rekening in de brievenbus vond.

Per weddenschap zette de kleinzoon (18 ) telkens 2.000 euro in. Hij wedde op de meest uiteenlopende onderwerpen. Hij raadde onder meer hoe warm of koud het zou worden in een stad aan de andere kant van de wereld, hoeveel millimeter neerslag er zou vallen in een plaats en op stijging of daling van wisselkoersen van vreemde valuta.

De tiener surfte vooral websites in China en Thailand plat, soms dagen achter elkaar. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om 40.000 euro op één dag te verspelen.

Het kwartje viel pas bij de oma toen ze onlangs haar brievenbus opende en de afrekening vond van haar American Express Gold, een kaart zonder maandelijkse limiet. De hoogbejaarde vrouw stond 115.000 euro in het rood, terwijl ze de kaart niet zelf had gebruikt.

Even later bleek overigens dat de kleinzoon verder was blijven gokken op duistere websites. Gelukkig met iets meer succes: hij slaagde er toen in het totale verlies terug te brengen naar 23.333 euro. ,,Het drama is dat mijn zoon totaal geen spijt heeft," zegt zijn moeder.