De politie heeft drie mannen verrast met een bloemetje en een Zilveren Pluim vanwege een heldhaftig optreden. Begin juli wisten de Amsterdammers een dronken Brit uit de Herengracht te redden.

Twee van de redders hoorden op 2 juli vanuit hun woning een plons. Toen zij naar buiten keken, zagen ze hoe een man zich met moeite boven water hield. De twee twijfelden geen moment en schoten te hulp. De derde redder passeerde op dat moment. Met het kettingslot van zijn fiets wisten de drie de Brit uiteindelijk op de kade te hijsen.

Volgens de politie zijn de drie Amsterdammers levensredders. ,,De man was ontzettend dronken en de kade was te hoog om er zelf uit te kunnen komen'', schrijft de politie op Facebook. ,,Wij zijn trots op deze mannen. Daarom hebben wij deze helden onder het genot van koffie met gebak beloond met een Zilveren Pluim en Bloemen.''

De politie reikt de Zilveren Pluim uit aan burgers die door moedig optreden een bijdrage leveren aan de veiligheid op straat. ,,Wij hopen dat deze mannen een voorbeeld zijn voor velen'', aldus de politie.