4 juli, Independence Day, is in Coney Island New York, de dag van het jaarlijks kampioenschap hotdogs eten. Vele tientallen mannen en vrouwen hongerden zich uit, om zoveel mogelijk broodjes worst binnen tien minuten naar binnen te schrokken.

Veelvraat Tony 'Jaws' Chestnut kroonde zich tot kampioen door maar liefst 70 hotdogs naar binnen te stampen. Hij nam daarmee wraak voor de smadelijke nederlaag van vorig jaar toen hij 'slechts' 60 broodjes opat en de kroon moest laten aan Matthew Stonie die er 62 naar binnen kreeg.

Dit jaar liet de kampioen er geen gras over groeien. Chestnut at maar liefst 17 broodjes meer dan de nummer twee Matt 'The Megatoad' Stonie, die er 'slechts' 53 naar binnen wist te werken. De 70 hotdogs van 'Jaws' betekenden net geen verbetering van zijn wereldrecord, dat hij onlangs zette op 73. Het was wel de negende titel voor Chestnut in de laatste tien jaar.

Bij de vrouwen prolongeerde Miki Sudo haar titel. Ze wist maar liefst 38,5 broodjes te verorberen. Vier meer dan haar concurrente Sonya 'Black Widow' Thomas. Sudo en Chestnutt verdienden beide 10.000 dollar met hun schranspartijen.
Filmpje