Marathonloper Karen Williams is door het oog van de naald gegaan. Ze rook de finish, totdat ze opeens oog in oog stond met een levensgevaarlijke 'tegenstander': een zwarte beer.

Karen liep de marathon in een natuurpark in de Amerikaanse staat New-Mexico. Ze moest nog een kleine 6 kilometer tot de finish, toen ze opeens een grote zwarte beer zag staan.

De beer viel de vrouw aan en beet haar in het gezicht. Karen schreeuwde hard en viel daarna op de grond. Ze deed alsof ze dood was. De beer ging er daarna vandoor.

Andere lopers zagen de vrouw liggen en schoten direct te hulp. Doktoren van het ziekenhuis spreken van een wonder: "Ongelooflijk dat de vrouw er zo goed vanaf is gekomen."

Waarschijnlijk heeft de beer de vrouw gepakt omdat ze jonkies had. Jagers hebben de beer afgeschoten om te kijken of het dier gevaarlijke ziektes bij zich draagt.

Overigens adviseren deskundigen om niet om op de grond te gaan liggen als je een beer tegenkomt. Wat je wel moet doen? Schreeuwen en jezelf zo groot mogelijk maken.