Ze dachten het er nog even van te nemen vlak voor de bevalling. De Russische Alexandra Matosova en haar echtgenoot ondernamen een tripje naar een Siberisch meer om te gaan vissen, hoewel Alexandra veertig weken zwanger was.

En je kon erop wachten: diep in SiberiŽ, midden in de taiga, dienden de weeŽn zich aan. In allerijl stortte het echtpaar, in gezelschap van Alexandra's zus, zich in de auto om naar het ziekenhuis te rijden. Maar ze kwamen vast te zitten.

De artsen op hun beurt konden hen ook niet op tijd bereiken: hun wagens liepen eveneens vast in het moeras, schrijft de Engelstalige site The Siberian Times. Alexandra liet zich via de mobiele telefoon begeleiden bij het puffen en de geboorte van haar dochtertje.

De artsen arriveerden uiteindelijk in gezelschap van een politieman, die herhaaldelijk in de lucht schoot om de bruine beren op afstand te houden. Die zijn op dit moment extra gevaarlijk vanwege de paartijd. Volgens een van de hulpverleners waren overal sporen van de wilde dieren te zien.

Een verpleegkundige knipte de navelstreng door, artsen ontfermden zich over moeder en kind. De buitentemperatuur was vijf graden en de vrees bestond dat het pasgeboren meisje onderkoeld raakte.

Uiteindelijk werden Alexandra en haar baby naar het ziekenhuis in de plaats Mirny gebracht. Een van de artsen meldt dat moeder en kind het relatief goed maken. Het meisje weegt bijna 3,5 kilo en is 52 centimeter lang. Haar vader mag de naam bedenken, laat een opgeluchte Alexandra weten.
Foto