Texas wordt momenteel geteisterd door zware overstromingen. Voor een tiental paarden zat er niets anders op dan naar de veranda van een woning te vluchten.

Het dorpje Simonton in het zuidoosten van Texas heeft hevig te lijden van de extreem zware wateroverlast sinds de Brazos-rivier door de hevige regenval buiten haar oevers is getreden.

Op videobeelden is te zien hoe een tiental paarden er hun toevlucht heeft gezocht tot de enige droge plek in de wijde omtrek: de veranda van een grote woning die een eilandje vormt te midden van de overstromingen.

De inwoners van Simonton en het nabijgelegen Rosenberg worden verplicht geëvacueerd. De Brazos heeft immers een recordhoogte bereikt en blijft verder stijgen. Er wordt gevreesd dat dit de ergste overstromingen zijn in meer dan 100 jaar. Al minstens zes mensen kwamen om het leven. Volgens de lokale hulpdiensten moesten de afgelopen 24 uur al tientallen mensen gered worden uit auto's en woningen.

In Simonton worden veiligheidsagenten ingezet om plunderingen te voorkomen. In de regio van Houston heeft het Rode Kruis opvangcentra voor mensen die gedwongen hun huis uit moeten.

Ook verscheidene andere rivieren in het oosten en zuidoosten van Texas hebben voor ernstige overstromingen gezorgd. Voor de komende dagen wordt nog meer regen voorspeld.
Foto