Waarschuwing: Schapen die high zijn van de cannabis kunnen ravage veroorzaken in een dorp in Swansea (Wales).
Restafval van een cannabis kwekerij, dat op een weg in Swansea Valley was gedumpt, werd vandaag haastig verwijderd na waarschuwingen dat de planten konden worden opgegeten door schapen die daardoor onder invloed raken.
County raadslid Ioan Richard sloeg alarm en hij zei dat de dieren al eerder overlast in Craig Cefn Parc hadden veroorzaakt.
Het raadslid uit Mawr voert een kruistocht tegen het steeds opnieuw dumpen in het platteland in zijn gebied, en hij vertelde dat de cannabis plantage zou zijn gelocaliseerd in de buurt van een kruispunt boven Salem-kapel in de buurt van Rhydypandy. Hij zei: "Er is al een kudde van zwervende schapen die in het dorp overlast veroorzaken. Ze komen in de tuinen van de mensen en een schaap ging zelfs een bungalow binnen, waar hij een puinhoop in de slaapkamer achterliet.
"Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als ze nog meer cannabis planten eten - we kunnen een invasie van psychotische schapen verwachten die het hele dorp vernielen."
De heer Richard zei dat er al voorbeelden waren van schapen die de dood vonden in het dorp omdat ze over de weg dwaalden. Omdat de schapen de gedumpte cannabis resten opeten, is het vaak moeilijk nog bewijzen te vinden.
Hij voegde eraan toe: "We hebben de politie op de hoogte gesteld van dit incident zodra het werd gemeld en na onderzoek ter plaatse is de gedumpte cannabis nu verwijderd, maar we willen graag dat iedereen die informatie kan geven over wie hiervoor verantwoordelijk is, contact opneemt met ons of met de South Wales Police.