Een Engelse restauranteigenaar die een klant met een pinda-allergie zonder te vertellen een maaltijd met pindapoeder serveerde die daardoor overleed, is door de Engelse rechtbank schuldig bevonden aan doodslag. Mohammed Zaman is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf, meldt de BBC.

Hoofdaanklager Martin Goldman spreekt van 'een zeer tragische zaak, waarin Paul Wilson volledig onnodig om het leven is gekomen.' Zaman (58 ), eigenaar van in totaal zes restaurants, verving amandelpoeder voor een goedkopere notenmix, waarvan hij wist dat daar een potentieel dodelijke pindapoeder in zat, stelt Goldman.

Wilson (38 ) had duidelijk aangegeven dat zijn Kip Tikka Masala 'geen noten' mocht bevatten. Volgens de ouders van Wilson was hun zoon altijd heel duidelijk over zijn allergie als hij uit eten ging, omdat hij wist hoe gevaarlijk pinda's voor hem waren. Wilson probeerde zichzelf nog te laten overgeven toen hij zich realiseerde dat zijn afhaalmaaltijd sporen van pinda bevatte, maar het was al te laat.

Zaman liet na om zijn klanten te waarschuwen en zijn personeel goed in te lichten. Volgens de aanklager had hij ook geen actie ondernomen na een eerdere allergische reactie van een 17-jarige klant, die drie weken voor de dood van Wilson in het ziekenhuis belandde nadat ze in een restaurant van Zaman had gegeten. De aanklager ziet de uitspraak als een duidelijk signaal richting de restaurantindustrie, die beter zorg voor hun klanten moet dragen.