Jef Adriaens (35) en zijn 5-jarige zoontje Cisse uit het Belgische Okselaar zullen hun uitstap naar de kapper van zaterdag niet snel vergeten. Tijdens een tussenstop langs een zandhoop vond Cisse een handgranaat.

De twee waren zaterdag onderweg naar de kapper. Ze besloten een kortere weg te nemen en kwamen daarbij langs een zandhoop bij rivier de Demer. Voor Cisse een reden om daar naartoe te rennen en erin te spelen.

Nadat hij wat door het zand had gevoeld, trof hij een voorwerp aan dat leek op een ei aan. Het bleek om een handgranaat te gaan. Jef alarmeerde direct de hulpdiensten en voor ze het beseften was de omgeving afgesloten.

,,Cisse dolde wat in het zand. Even later kwam hij terug en zei dat hij iets had gevonden wat op een ei leek", zegt vader Jef. ,,Gelukkig lag die grond daar al een tijdje en was die al wat aan elkaar 'gekoekt'. Daardoor kreeg Cisse het projectiel niet uit de grond. Toch was het duidelijk zichtbaar dat het om een granaat ging."

De twee schrokken niet, omdat al duidelijk was dat er vaak met vrachtwagens over de granaat heen was gereden.

De ontmijningsdienst (DOVO) kwam ter plaatse om de granaat, wellicht een explosief uit de Tweede Wereldoorlog, mee te nemen en op een andere plek gecontroleerd te laten ontploffen.
Foto