Een meisje uit de Amerikaanse staat Pennsylvania werd op het schoolbal voor de laatste jaars naar huis gestuurd omdat ze een hemd, jasje en lange broek droeg, meldt HLN. De school veranderde op het laatste moment de dresscode voor het bal en stelde dat alle meisjes een jurk moesten dragen.
Aniya Wolf had erg uitgekeken naar het schoolbal, maar mocht helaas niet lang blijven. Het meisje kleed zich al van kleins af aan als een jongen. ,,Ik ben altijd zo geweest'', vertelt Wolf aan de lokale zender ABC27. ,,Ik ben altijd wat mannelijker geweest. Ik speelde nooit met Barbiepoppen.''

De tiener is als meisje geboren en ze voelt zich ook meisje. Maar: ,,Ik ben lesbisch en ik draag niet graag meisjeskleren'', verklaart Aniya. Op school droeg ze altijd een hemd en broek. Nooit werd er een probleem van gemaakt. Tot het schoolbal.

Wolfs ouders zeggen dat de school op het laatste moment een e-mail verstuurde waarin stond dat meisjes een jurk moesten dragen. Ze belde de school om meer informatie en liet weten dat ze het oneerlijk vond dat de wijziging zo laat gecommuniceerd werd. ,,Wij zijn speciaal voor het bal een nieuw kostuum gaan kopen. Ik vind mijn dochter prachtig in een pak'', zegt de moeder van Aniya.

Wolf besloot toch naar het bal te gaan. Een medewerker van de school zou Aniya haar bij de arm genomen hebben en daarna gedreigd hebben de politie te bellen. Ze is dan maar weer naar huis gekeerd.

Het meisje zegt dat ze zich erg aanvaard voelt door haar medestudenten, maar niet door de medewerkers van de school. De school wilde niet reageren, laat ABC27 weten.
Foto