De politie in Shawano, Wisconsin is helemaal klaar met kinderen die anderen pesten. Daarom heeft het plaatsje een duidelijke maatregel ingevoerd: ouders van pestkoppen kunnen een forse geldboete verwachten.

De politie gaat ouders eerst een waarschuwing geven. Ze krijgen dan 90 dagen om in te grijpen. Doen ze dat niet en pest het kind opnieuw iemand, dan krijgen de ouders een boete van 366 dollar. De derde keer dat het kind iemand pest, moeten ze zelfs 681 dollar neertellen. Dat schrijft de plaatselijke nieuwssite NBC26.

"Het nieuwe beleid geeft ons een stok achter de deur om met ouders een oplossing te zoeken voor het gedrag van hun kinderen", zegt politiechef Mark Kohl. De politie gaat samenwerken met scholen in de omgeving om erachter te komen wie de pestkoppen zijn en hun ouders te benaderen.

"Op dit moment hebben we geen concrete klachten of zorgen, maar we willen de problemen voor zijn", zegt Kohl. Volgens hem weten veel ouders niet eens dat hun kind een pester is en helpt deze maatregel ouders om beter te zien wat er speelt in het leven van hun kinderen. "Pesten kan leiden tot andere problemen, zoals drugsgebruik en helaas ook zelfmoord."

De maatregel geldt voor alle vormen van pesten, ook cyberpesten, door iedereen die onder de 18 jaar is en in de regio woont.