Een koe op de A2 tussen Vinkeveen en Breukelen heeft zondagmiddag tot een kilometerslange file geleid. Een vijftiental automobilisten en een motorrijder trachtten het dier, afkomstig uit een naastgelegen weiland, aanvankelijk zonder succes van de weg te halen.

Ook Eindhovenaar Daniël Giessenburg (30) probeerde assistentie te verlenen. ,,Ik zag eerst een automobilist langs de kant stilstaan en stopte om te zien of ik kon helpen. Toen bleek er een koe los te lopen.'' Het beest had op de één of andere manier kans gezien de behoorlijke brede sloot over te steken om via het weiland bij de snelweg te komen.

Er stopten steeds meer automobilisten en met vereende krachten trachtte het groepje het dier aan de kant van de weg te houden. ,,Maar op een gegeven moment had ze daar genoeg van en toen doorbrak ze onze omsingeling'', aldus Giessenburg.

Crossmotor
De koe was al op de middelste rijbaan, toen er een jongeman met een crossmotor opdook. Van het geluid schrok de koe. Hij wist het beest daarmee naar de kant te krijgen. Intussen was er een lange file ontstaan. Giessenburg: ,,Het heeft zeker een half uurtje geduurd, totdat de boer met een trailer arriveerde.''

,,Met een paar man is het ons gelukt de koe daarin te jagen. Voor zover ik weet zijn er geen echte ongelukken gebeurd. Alleen een bus waar de koe tegenaan liep, heeft wat blikschade. Mijn vriendin en ik waren onderweg na een dagje Keukenhof. Tja dit is wel een wat andere terugreis dan we verwacht hadden.''