Reizigers die woensdag met Air India van Chennai naar Male vlogen werden getrakteerd op ruim twee uur vertraging. De piloot liet zijn passagiers uren wachten, omdat hij met zijn favoriete copiloot wilde vliegen.

De piloot had volgens Indiase media vorige week ontslag genomen, maar moet vanwege zijn opzegtermijn toch nog een paar vluchten uitvoeren. Hij vroeg dinsdag zijn bazen of hij op dezelfde vlucht met de copiloot mocht vliegen. Dat kon niet vanwege een roosterprobleem, waarop de man zich ziek meldde.

Hij verscheen woensdag weer op de luchthaven, met hetzelfde verzoek. De vrouwelijke copiloot kon niet bij hem in het toestel worden geplaatst. Dat schoot de piloot in het verkeerde keelgat en hij weigerde op te stijgen. Uiteindelijk duurde het ruim twee uur voordat zijn bazen overstag gingen en de copilote vrijmaakten uit het rooster, zodat ze met hem naar Male kon vliegen.

Air India heeft een twijfelachtige reputatie als het gaat om vertragingen en annuleringen. Dit jaar liep een vlucht vertraging op omdat twee stewardessen met elkaar op de vuist gingen. Ook stond een vliegtuig klaar voor vertrek, maar kwam er geen piloot opdagen. Op een andere vlucht werd het voltallige cabinepersoneel ineens in een ander toestel geplaatst omdat een vlucht met politici en rechters voorrang kreeg.

Vorige maand liepen passagiers op een vlucht van Delhi naar Calcutta, normaal gesproken twee uurtjes vliegen, een vertraging van dertien uur op door een technisch mankement. In India is Air India de maatschappij met de meeste annuleringen. Ook heeft Air India het vaakst vertraging.