Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, past zijn naam aan. Echt ingrijpend is de wijziging niet. Het enige verschil is een accent op de ‘e’. Om taalkundige redenen gaat Valencia in het voortaan door het leven als València.

In een poging om het Valenciaans te bewaren, besloot het gemeentebestuur om de naam van de stad te wijzigen naar València. Het Valenciaans wordt in de regio naast het Castiliaans erkend als officiële taal in de regio Valencia. Hoewel linguïsten het Valenciaans indelen als een dialect van het Catalaans, is het voor de lokale inwoners een volwaardige taal. Een onderzoek uit 2010 schat dat de helft van regio de taal machtig is.

Een volwaardige taal die het bestuur van València meer in de kijker wil zetten. Burgemeester Joan Ribó liet weten dat de toevoeging van het accent de start is van de normalisatie van het Valenciaans. De Valenciaanse Taalacademie moet nu bekijken of er verdere veranderingen nodig. Voorlopig is het nog onduidelijk of allerlei straatnamen en dergelijke ook aangepast moeten worden.