Het is niet heel vreemd om kinderen te krijgen voordat je gaat trouwen. De Australische Aminah Hart (46) leerde haar huidige echtgenoot echter pas een jaar na de geboorte van hun dochtertje kennen.
De krulletjes heeft de nu 3-jarige Leila van haar moeder, maar voor de rest lijkt ze sprekend op haar vader. Aminah beviel op 14 augustus 2012 van Leila, toen nog niet wetend dat ze het kindje van haar toekomstige echtgenoot vasthield.

Aminah had voor Leila al twee zonen ter wereld gebracht, maar die overleden beiden op jonge leeftijd aan een genetische spierziekte, meldt Mail Online. Marlon overleed met 14 weken, Louis met 14 maanden.

Volgens de Australische bracht dit verlies haar op het pad naar haar huidige liefde. ,,Zonder hun dood zou ik nooit naar een spermadonor gezocht hebben, nooit Leila gehad hebben en nooit Scott hebben leren kennen", zegt ze in haar boek 'How I Met Your Father' (Hoe ik je vader ontmoette). Daarin brengt ze het emotionele relaas van haar leven. Het verhaal zal ook worden verfilmd.

Op haar 42ste ging Aminah naar een vruchtbaarheidskliniek om via ivf en met behulp van een spermadonor weer zwanger te raken. Het was haar laatste poging om zwanger te raken.

Op 14 augustus 2012 werd Leila geboren. Doordat Aminah zelf zonder vader was opgegroeid, had ze altijd al gewild dat de vader van haar kind een rol zou spelen in hun leven.

De moeder van Aminah, Helen, besloot op zoek te gaan naar de vader van haar kleinkind. Op internet gooide ze de enige gegevens die ze had van hem online, waaronder zijn voornaam. Zo kwam ze terecht bij de foto van een blonde Australiër die als twee druppels water op haar kleindochter Leila leek.

Het bleek te gaan om Scott Andersen, afkomstig uit een stadje zo'n 130 kilometer verderop. Aminah werd door haar moeder aangespoord om contact met hem te zoeken via de vruchtbaarheidskliniek. Zelf had hij namelijk op zijn formulier duidelijk gemaakt dat hij bereid was zijn donorkind te ontmoeten.

Scott ontmoette Leila bijna een jaar na haar geboorte. ,,Ik werd als eerste verliefd op haar'', vertelde Scott aan The Telegraph over hun eerste ontmoeting. ,,Het was onwerkelijk: ik keek naar dat meisje, dat zo op mij en mijn andere kinderen leek. Het was tegelijk mijn dochter en toch ook niet."

Zijn gevoelens voor Aminah kwamen pas later. De twee zagen elkaar in het begin één keer per maand, dat werd al snel een keer per week. De vonk sloeg ook al snel over.

In december 2015 trouwden Aminah en Scott op een Australisch strand, met dochtertje Leila als bruidsmeisje. ,,De aantrekkingskracht was er anders ook geweest, maar waar zouden we elkaar ontmoet hebben als Leila er niet geweest was?"
Foto