In Vietnam is een tweeling ontdekt met twee verschillende vaders. Dat hebben DNA-tests uitgewezen. De intussen twee jaar oude meisjes zien er volgens een bericht in de krant Vietnam News zo verschillend uit dat familieleden de vader overtuigden om een DNA-test uit te voeren.

Zo heeft een van de twee meisjes dik krullend haar en het andere meisje niet. Uit de DNA-test is gebleken dat slechts één van de twee kinderen de biologische dochter is van de man die dacht de vader van beide kinderen te zijn, zo meldt het Duitse persbureau DPA.

Tweelingen met twee vaders zijn erg zelden. Het verschijnsel treedt op wanneer een vrouw gelijktijdig twee rijpe eicellen produceert en in een korte tijdspanne met twee verschillende mannen slaapt. De moeder zou het slippertje inmiddels hebben toegegeven.

Vorig jaar haalde een soortgelijk geval in de Verenigde Staten nog de krantenkoppen. Een man had toen via een DNA-test ontdekt dat slechts één van zijn tweelingskinderen echt van hem was. Hij bracht de zaak voor de rechter en die besliste dat de vader enkel voor zijn biologische kind alimentatiegeld moest betalen.