Een bedelaar in het Engelse plaatsje Newquay is met de dood bedreigd nadat op internet beelden waren verschenen, waarop hij na een dag bedelen met zijn hond in een sportwagen van het merk Audi wegreed.

De bedelaar, de 35-jarige Matthew Brinton, is erg van streek door de doodsbedreigingen, meldde The Telegraph donderdag. Hij beklemtoonde dat hij geen bedrieger is en dat de auto door zijn oma was nagelaten. Kort nadat hij hem kreeg, was de auto naar eigen zeggen alweer gestolen.

Brinton zei dat hij zelf geen toegang tot internet heeft, maar dat de politie hem heeft verzekerd dat hij meerdere keren met de dood is bedreigd. Brinton vreest ook voor de veiligheid van de vriend bij wie hij met zijn hond Hazel is ingetrokken.

Het incident in het zuidwestelijke graafschap Cornwall volgt op een ander incident met een bedelaar. Een bedelaar in Wolverhampton die zich voordeed als arme dakloze ex-militair, kreeg deze week zestien maanden cel voorwaardelijk wegens het ,,emotioneel afpersen van mensen''. Hij vroeg ,,een beetje hulp'' en zat gehuld in een jack van een artillerie-eenheid hulpeloos langs de kant van de straat. Dat leverde hem zeker 6500 euro inkomsten en de voorwaardelijke celstraf op.
Foto