De Amerikaan Adonis Hill is geen gewone personal trainer. De 35-jarige New Yorker pakte zijn eigen fors afgetrainde lichaam hard aan door meer dan 30 kilogram aan te komen. Bewust, om zijn klant Alissa te motiveren om samen de overtollige kilo's kwijt te raken.

Op zijn 27ste verloor Hill heel wat geld door een faillissement. Hij raakte depressief en kwam kilo's aan. Een vriend kreeg hem uiteindelijk toch uit zijn luie stoel en Hill begon aan zijn conditie te werken met lange wandelingen. De wandelingen werden joggingsessies. Hij at gezonder en op zijn 29ste was hij inmiddels 45 kilo kwijt en deed hij aan gewichtheffen. Dat was zes jaar geleden, hij besloot vervolgens om anderen te gaan trainen.

De dag van Hill begint al vroeg, om 4.45 uur. Zijn ontbijt bestaat uit koffie, drie hele eieren, twee eierdooiers en havermout. Zijn eerste klant neemt hij een uur later onder handen. Zijn laatste klant doet de deur dicht rond tien uur 's avonds. Hij traint vijf/zes keer per week als een bodybuilder. Twee spiergroepen per dag. Na een uurtje gewichtheffen doet hij twintig minuten fitness.

Hij gooide zijn strakke schema rigoureus om voor de te zware Alissa. Samen deden ze mee aan de televisieshow Fit tot Fat tot Fit. Het idee van het programma is dat trainers eerst aan moeten komen, om de overtollige kilo's vervolgens met hun pupil te verliezen.

Hill nam drastische maatregelen. Hij stopte volledig met zijn eigen fysieke trainingen en at zes- tot zevenduizend calorieën per dag. Donuts, pizza, hot dogs, Oreokoekjes, McDonald's, het kon plots weer allemaal. De laatste extra kilo's bereiken waren het moeilijkst: Hill nam dan maar zijn toevlucht tot liters frisdrank. In drie maanden tijd kwam hij 31 kilo aan. Hij stopte vroegtijdig omdat zijn bloeddruk gevaarlijk hoog werd.