Agenten komen bizarre situaties tegen. Maar een burenruzie waar met poep wordt gesmeten, is ook voor de doorgewinterde agent zeldzaam.

De politie in Amsterdam-West deed de smerige ontdekking in een flat aan de Theodorus Dobbestraat. Een ruzie tussen twee buren was daar volledig uit de hand gelopen.

"Zoiets maken wij niet vaak mee", schrijft een van de agenten op de Facebookpagina van de Amsterdasmse politie. "De burenruzie was zo hoog opgelopen dat een bewoner opeens met zijn uitwerpselen ging gooien", schrijft een van hen.

De agenten, die zelf niet bereikbaar waren voor commentaar, zijn geschrokken maar kunnen de gebeurtenis ook relativeren: 'Een zaak met een luchtje', staat er boven de Facebookfoto.

Wie de poepresten moet opruimen? "De bedoeling is dat de bewoner die de smerigheid heeft veroorzaakt, zelf zijn troep opruimt", licht een woordvoerder van de Amsterdamse politie toe. "Dat doen we ook met gevangenen die hun cel vies maken. De troep moeten ze zelf ook weer opruimen."

De burenruzie is inmiddels gesust. Een wijkagent gaat verder met bemiddelen om te voorkomen dat het niet weer escaleert tussen de twee buren.
Foto