Een klein gebaar zegt soms meer dan duizend woorden. Dat geldt ook een oudere dame die in een trein in de Canadese stad Vancouver een drugsverslaafde man wist te sussen. De man zwaaide met een injectienaald in het rond tot de vrouw zijn hand pakte. Zij weet wat hij mist.

Het is de nachtmerrie van vele reizigers: een agressieveling in de trein. Vorige week zwaaide een drugsverslaafde man met een injectienaald in het rond. Hij was de controle kwijt en schreeuwde.

Een medereiziger omschreef de daad die daarop volgde als 'het meest indrukwekkende menselijk medeleven'. Reiziger Ehad Taha plaatste het ontroerende voorval op zijn Facebookpagina. ,,Terwijl iedereen bang was voor deze man, reikte een 70-jarige vrouw hem de hand. Ze streelde zijn hand zo lang tot hij op de grond ging zitten en zijn ogen zich vulden met tranen."

Het stel bleef zo wel twintig minuten zitten tot de gekalmeerde Canadees zijn halte bereikte, uitstapte en zijn reddende engel bedankte. Wat later kon Taha met de dame praten. ,,Ze zei enkel, 'Ik ben een moeder en hij had menselijke warmte nodig'."

Volgens Taha barstte de vrouw daarna ook zelf in tranen uit. Via Facebook roept hij op tot meer medemenselijkheid. ,,Veroordeel onbekenden niet op voorhand: het leven heeft het niet met iedereen goed voor."
Foto