Hoe belangrijk het verplegend personeel is voor zieke kinderen, bewijst de 5-jarige Gideon in een aandoenlijk filmpje. Hij gaat op zijn knieŽn voor zuster Sarah.

Gideon kreeg drie maanden geleden te horen dat hij leukemie heeft. Sindsdien wordt hij behandeld in kinderziekenhuis Rady in San Diego. De 30-jarige Sarah Richardson was de eerste verpleegster die hem behandelde en er was vanaf het begin een klik. "Ze is heel aardig en lief en geeft me vaak Lego, omdat ze weet dat ik dat leuk vind", zegt Gideon tegen Today.com.

Toen Sarah hem gedag zei, omdat ze de feestdagen met haar familie ging doorbrengen, dacht Gideon dat ze bedoelde met haar man en kinderen. Sarah grapte dat ze hoopte dat haar vriend haar eindelijk eens ten huwelijk zou vragen.

Gideon bedacht zich geen moment en besloot haar zelf ten huwelijk te vragen. Hij maakte zelf een ring van rozewitte materialen uit het ziekenhuis, met een paars plastic steentje in de vorm van een hart. De ring verpakte hij in een doosje van knutselpapier.

Toen het moment eindelijk daar was, verzamelde iedereen zich in de hal. De muziektherapeute van het ziekenhuis speelde het liedje 'Happy' van Pharrell Williams en Gideon ging op de knieŽn. "Het was ontzettend lief en schattig", zei Sarah na afloop. En natuurlijk zei ze 'ja'. Gideon is voortaan haar ziekenhuisechtgenoot.

Gideon wilde Sarah eens laten lachen, zoals zij hem altijd laat lachen. Hij heeft zijn doel bereikt.
Foto