De ontdekking van een hulpmotor in de fiets van een Belgisch talent bij het WK Veldrijden, bezorgt de bondscoach het schaamrood op de kaken. Een schande, noemt hij het nieuws. "Ik voel me echt rot."

"Ik had nooit gedacht dat zoiets ons zou overkomen", reageert bondscoach Rudy De Bie op de 'mechanische doping' in de fiets van zijn pupil Femke Van den Driessche. "Wat brengt een renner tot zoiets? Ik weet het niet, op zo'n jonge leeftijd." De Bie zegt tegen Sporza 'plaatsvervangende schaamte' te voelen.

De Bie noemt de zogeheten mechanische doping absurd. Hij heeft Van den Driessche meegedeeld dat ze maar beter zo snel mogelijk weg kon gaan. "We dachten dat we een jong talent hadden, maar blijkbaar heeft ze alles en iedereen bedot. Mijn relatie met haar is sowieso vandaag beŽindigd."

Overigens ontkent de vader van Van den Driessche dat zijn dochter op het WK Veldrijden met een hulpmotor heeft gereden. "Het gaat niet om een fiets van Femke", meldde vader Van den Driessche aan de Belgische krant De Standaard.

"Iemand uit haar entourage, die soms met haar traint, heeft de fiets tot in de materiaalpost gebracht. Maar het was nooit de bedoeling dat zij daarop zou rijden. Die man heeft zich daar ondertussen al duizend keer voor geŽxcuseerd. Femke heeft die fiets tijdens de wedstrijd ook absoluut niet gebruikt. Wij zijn fel onder de indruk van de gebeurtenissen. Femke is er helemaal ondersteboven van."