Je boekt gewoon een ticket voor een vlucht naar een tropisch eiland en je krijgt een privévliegtuig. Dat overkwam een 28-jarige blogger. Omdat er niemand anders kwam opdagen had hij het hele vliegtuig voor zichzelf.

Reisblogger Alex Simon hoefde zich voor één keer geen zorgen te maken over huilende baby's, gebrek aan beenruimte of een medepassagier die op zijn schouder in slaap valt.

De 28-jarige globetrotter uit Oostenrijk boekte een ticket bij Philippine Airlines voor een vlucht van Manilla naar het eiland Boracay. Op het vliegveld werd hem verteld dat hij de enige passagier was.

In plaats van twee uur wachten op zijn vlucht, mocht hij direct inchecken en vertrok het vliegtuig binnen een half uur. Bovendien had Simon een privévliegtuig voor de prijs van een ticket in de economyclass, schrijft Metro.

Ook de bemanning kon de lol er wel van inzien. De stewardessen filmden Simon, die liet zien dat hij het hele vliegtuig voor zichzelf had. En hij mocht zelfs de cockpit in voor een selfie met de piloot en copiloot.

De vlucht vond vorig jaar in februari plaats, maar een filmpje dat hij maakte werd pas deze week opgepikt. Alex Simon gaat intussen viral: de video is al meer dan 260.000 keer bekeken op YouTube.