Duitsland was de afgelopen dagen in de ban van een ingepakte auto in de stad Marburg. Aanvankelijk werd gedacht dat het een wraakactie was van een bedrogen vrouw, maar inmiddels is het raadsel ontrafeld. De auto was slechts bedoeld als verjaardagscadeau.

Donderdag plaatse een facebookpagina met de naam Verspottet: Philipps-Universitšt Marburg Original een foto van de compleet ingepakte auto. Daarbij de tekst: 'Hallo ex-bedrieger. Jij zak. Ik daag je uit om dit spelletje te spelen. Ik heb jouw autosleutel verstopt in jouw auto, die ik ingepakt heb als een cadeau voor jou. Je hebt nog drie uur de tijd om je geschenk uit te pakken en je sleutel te vinden. Daarna kan je met jouw nieuwe geliefde naar Frankfurt racen en het vliegtuig nemen naar de bestemming van jullie geniepig geplande vakantie. Je kunt je maar beter haasten, want jouw vlucht vertrekt al om 18.30 uur. Dat heb ik gelezen op jouw facebookpagina toen je vergat uit te loggen. Je vliegt ook uit mijn woning. Ik heb je spullen in de auto gestopt. De groeten'.

Verzonnen
Het bericht vloog het internet over, maar blijkt compleet verzonnen te zijn. De 32-jarige auto-eigenaar heeft dan ook een hele andere lezing van het verhaal. Aan de regionale krant Oberhessische Presse vertelt hij: ,,Het was een verjaardagscadeau. Mijn vrienden pakten het voor mij in. De rest is er allemaal bij verzonnen." De Duitser hoorde de andere versie van het verhaal pas, toen ineens de politie aan zijn deur stond. Die had het bericht zelf op internet gelezen.

Overigens komt het verzonnen verhaal niet helemaal uit de lucht vallen. De auto-eigenaar pakte namelijk twee jaar geleden op soortgelijke wijze de woonkamer van kennissen in.
Foto