Als je de foto ziet, kun je het amper geloven dat deze buidelrat het kan 'navertellen'. Het beest was beschoten en had twee pijlen in het lijf. Eén pijl was dwars door de kop geschoten.

Toen een medewerker van de hulpdienst Riverside County Animal Services in Californië te horen kreeg wat er was gevonden, ging hij er al vanuit dat hij een dode buidelrat moest komen ophalen. Maar dat bleek toch even anders te zijn. "Tot mijn verbazing bleek het beest nog steeds in leven." De buidelrat werd met spoed naar een kliniek gebracht.

Het was nog niet zo makkelijk om de pijlen uit het lijf van het beest te halen. "Zelfs met twee pijlen in het lijf, bleef het dier alert en verzette zich tegen het verwijderen van de pijlen. Wat een verschrikkelijke dierenmishandeling. Hoe kun je een dier zoiets aandoen?"

Wonder boven wonder bleek op röntgenfoto's dat het dier niet levensgevaarlijk gewond was. "Er was alleen een stukje long beschadigd." Een chirurg heeft de pijlen doorgeknipt en uit het lijf gehaald. "Het kostte de buidelrat wel een oog, maar de arts denkt dat het dier er weer bovenop komt."

De redders hebben de buidelrat inmiddels 'Robin' genoemd. De politie is een onderzoek begonnen om de dader te vinden. "Geen dier, huisdier of niet, verdient het om op deze gruwelijke manier toegetakeld te worden."
Foto