Drie maanden lang is een Chinees echtpaar dagelijks 14 uur aan het puzzelen om 1080 versnipperde bankbiljetten weer aan elkaar te plakken. Het blijkt een lucratieve puzzel.

Een monnikenwerk, zo laat het zich het beste omschrijven. Chen en zijn vrouw zijn maandenlang bezig om de daad van hun (schoon-)vader ongedaan te maken. Die gooide namelijk 140.000 Chinese yuan, oftewel 19.259 euro in de papierversnipperaar. Hij dacht dat zijn zoon en diens echtgenote op zijn geld uit waren.

De vader van Chen had recent zijn huis verkocht en verdiende daarmee omgerekend ruim 30.000 euro. Chen stelde voor om dit geld op de bank te zetten, maar zijn vader reageerde nogal paranoïde op dat idee en besloot driekwart van het geld in de papierversnipperaar te gooien. Dit alles om te voorkomen dat het geld zou belanden bij Chen.

Toen Chen en zijn vrouw zagen wat hun (schoon-)vader gedaan had zat er maar één ding op: zoeken en plakken. Het echtpaar was er maanden mee bezig maar uiteindelijk lukte het de 1080 biljetten weer aan elkaar te plakken. Toen de klus geklaard was ruilden ze de gehavende biljetten bij de bank voor nieuwe. Chen opende alsnog een bankrekening voor zijn vader waar hij het geld op liet storten, om te voorkomen dat die ook de nieuwe biljetten weer in de versnipperaar zou gooien.
Foto